Sunday, February 13, 2011

Wednesday picketline a'dam against pvv

Coming Wednesday 16 February we are organising a picketline against the prominent presence at an elections debate of former squatterhater cop and now parliamentary for the extreme right party of geert wilders, Hero Brinkman.
The planned blockade is dropped because we expect to have not enough people present to counter police repression and arrests and we don't want to bring people in such a situation.

We start at 16.00 @ MFC Binnenhof, A.J. Ernststraat 112 in Buitenveldert/Amsterdam south.


Original callout (in dutch):  http://www.indymedia.nl/nl/2011/01/73422.shtml

oproep tot blokade/picketline Brinkman/PVV, 16 feb, A'dam
Antifa!-Amsterdam & AFA-Nederland - 31.01.2011 12:18

oproep voor een picketline bij en blokade van de komst van PVV lijstrekker Hero Brinkman naar Amsterdam.
woensdag 16 februari van 16.00 tot 19.00, Theaterzaal MFC Binnenhof, Buitenveldert, Amsterdam.


Geen toegang voor dit symbool van onderdrukking, stop deze fascistoïde verwerpelijke ideologie!

Het tweede gedeelte van de hierboven geschreven zin is natuurlijk een welbekende uitspraak van PVV-leider Wilders. Het eerste gedeelte is de essentie van een betoog dat PVV 2e kamerlid en lijstrekker voor de provinciale staten verkiezingen in Noord-Holland Hero Brinkman onlangs hield in het Parool over zijn voornemen om elke vrouw met hoofddoek, niet alleen medewerkers maar ook bezoekers, de toegang tot het Haarlemse provinciehuis te ontzeggen. Aangezien hij duidelijk alleen sprak over moslima's en schijnbaar geen probleem heeft als de nonnen van de plaatselijke klooster orde provinciale zaken komen bespreken is dit weer het zoveelste bewijs van de onverholen discriminatie die de kern vormt van het PVV program, alleen nog maar opvallend door dat ze verkondigd werd door Hero Brinkman, in de media recent nog veelvuldig opgehemeld als "redelijk en gematigd dissident". Maar de uitspraken van Brinkman tonen aan dat ook hij het rabiaat rechtse, discriminerende PVV discours dat we zo goed kennen van Wilders en zijn boevenbende omarmd.

Antifa!-Amsterdam roept op om woensdag 16 februari aanstaande, onder de dus van de PVV geleende leus "Geen toegang voor dit symbool van onderdrukking, stop deze fascistoïde verwerpelijke ideologie!", tot een protest picketline en een geweldloze blokkade van de komst van Hero Brinkman bij een verkiezingsdebat in Amsterdam Zuid. Dit zodat Brinkman hopelijk een klein beetje kan voelen wat het is om consequent buitengesloten te worden uit het politieke en maatschappelijke leven, hoe het is om verteld te worden dat je niet welkom bent.

Want zolang de PVV er openlijk voor pleit dat burgers de vrije toegang tot politiek en maatschappij ontzegt wordt, zien wij niet waarom ook zij op hun beurt niet de toegang tot het politieke en maatschappelijk debat ontzegt mag worden. Zolang de PVV mensen op puur discriminerende gronden buitensluit, vinden wij dat de PVV via een cordon sanitaire ook buitengesloten zou moeten worden. En zolang de PVV openlijk lak heeft aan het anti-discriminatie beginsel vragen wij ons af waarom de PVV zich maar steeds op het recht van vrijheid van meningsuiting zou mogen beroepen.

Geen ruimte voor Brinkman en de PVV in Amsterdam! Stop de Haat en Angst!

Kom op woensdag 16 februari van 16.00 tot 19.00 naar Theaterzaal MFC Binnenhof, Buitenveldert, Amsterdam. Neem spandoeken, toeters, je creativiteit en je strijdvaardigheid mee.

Voor een samenleving waarin iedereen vrij en gelijkwaardig is!

Antifa!-Amsterdamdeze oproep wordt ondersteund door AFA-Nederland

No comments: