Tuesday, February 22, 2011

Milieudefensie lanceert webspel tegen megastallen

Milieudefensie voert voor de komende Provinciale Statenverkiezingen campagne tegen megastallen. Het nieuwste middel in deze campagne is het webspel 'Veestapelen'.

Zin in een potje veestapelen? http://veestapelen.nl
Zin in een potje veestapelen? http://veestapelen.nl

Veestapelen doe je door Tetris te spelen met koeien, kippen en varkens. Doel van het spel is om de stallen te vullen totdat de gekkekoeienziekte uitbreekt, de beesten geslacht moeten worden of de stal te vol zit met methaangassen.

Spelers kunnen na een level een stemadvies vragen voor de Provinciale Statenverkiezingen van 2 maart. Daarin staat welke partijen wat Milieudefensie betreft een goede keuze zijn voor wie een verbod op megastallen wil.

Het webadres is  http://www.veestapelen.nl/

Achtergrond
Megastallen tasten het milieu aan want ze produceren een gigantisch mestoverschot dat de kwaliteit van het water en de natuur aantast. Dieren in megastallen hebben geen vrije uitloop naar buiten. Bovendien vergroten megastallen het risico op het ontstaan van voor de mens schadelijke dierziekten.

Uit NIPO-onderzoek in opdracht van Milieudefensie blijkt dat een ruime meerderheid van de Nederlanders tegen megastallen is.

Eerder bleek uit onderzoek van Milieudefensie dat het aantal megastallen in Nederland meer dan verdubbeld is in vijf jaar tijd. Op dit moment telt Nederland minstens 575 megastallen. Een megastal is een stal die groter is dan 1,5 hectare.

Website: http://www.veestapelen.nl

No comments: