Tuesday, February 22, 2011

[groningen] pand gekraakt op de ouderwetse manier

Er is ook góéd nieuws uit het hoge noorden. Afgelopen zondag is er in Groningen een pand gekraakt op de ouderwetse manier.

Tafel, bed en stoel zijn naar binnen gebracht en vervolgens is de politie gebeld. Die heeft leegstand geconstateerd, net als voor het kraakverbod. Dit is de eerste kraak in Groningen sinds het kraakverbod, en dus een duidelijk teken dat er wat ons betreft niets veranderd is!

Het gaat om het voormalige bedrijfspand van 2rent, een verhuurbedrijf in bouwbenodigdheden aan de van der Hoopstraat 1.

De eigenaar is de provincie Groningen. Zij zijn inmiddels langsgeweest om te komen praten. Volgens hen willen ze het na de zomer slopen en zullen ze alles doen om de krakers eruit te krijgen.
Over het gebied waar het pand staat is veel te doen. Het pand is gevestigd op bedrijventerrein De Hoogte en ligt aan de drukste verkeersader van de Groninger ringweg. Dit gebied zou op de schop gaan voor een betere doorstroom. Daar zou vorig jaar mee begonnen worden, ondernemers uit de buurt klagen dat er taal noch teken is van werkzaamheden en dat ze niet weten waar ze aan toe zijn. ( http://www.rtvnoord.nl/nieuws/nieuws.asp?pid=98523)
Wanneer er daadwerkelijk ergens mee begonnen wordt is dus onduidelijk, al hadden de bezoekers van de provincie aan het nieuwe pand er dus wel een idee bij.

Verder is het rustig, er rijdt af en toe politie voorbij om polshoogte te nemen, maar da's alles.

No comments: