Sunday, February 27, 2011

Soli demo with Libia.Part 2.Amsterdam+Noord Afrika opstanden, pamfletVandaag tijdens de solidariteits demonstratie in Amsterdam is het volgende pamflet uitgedeeld.

de demo van vandaag
de demo van vandaag

Al wekenlang horen we de verhalen van opstandigen, via het nieuws, internet
en onze vrienden. Het zijn de verhalen van mensen die het niet meer pikken
en hun vrijheid opeisen. Vandaag gaan wij naar buiten.

Vandaag gaan we naar buiten voor onszelf en onze opstandige vrienden hier en ver weg. In solidariteit met de opstanden in Tunesië, Egypte, Libië, Marokko, Algerije, Jemen, Bahrain etc., met de stakingen in Europa en overal: het gevecht voor vrijheid wereldwijd. Ook in Nederland wil de staat dat we bang zijn voor de 'crisis' en bang zijn voor elkaar. Dat is onderdeel van de politieke spelletjes van de autoriteiten om de mensen mak te houden.

De mensen in Noord Afrika hebben laten zien, dat door zelforganisatie en wilskracht alles mogelijk is. Dat de smerigste machthebbers weggestuurd kunnen worden door samen de straten in te nemen, ideeën te verspreiden en buurten te verdedigen. Het leger en de politie trekken zich terug, de mensen verliezen hun angst en zijn sterker geworden dan de macht van de multinationals en politici. De multinationals met hun oliebelangen en de tirannen die daar wel bij varen mogen niet langer beslissen over de toekomst van de mensen. De strijd is nog niet voorbij. Laten we onthouden dat we allen verbonden zijn, we zijn het broeder- en zusterschap van mensen, niet van religies of landen!

Wat rest is de moeilijke opdracht de vruchten van de revolutie echt te plukken, namelijk de tirannen niet te laten vervangen door nieuwe tirannen, bazen en politici. Het is onze toekomst, wij moeten het doen!

Tegen de onderdrukkers,
vecht voor je vrijheid, overal
الحرية

No comments: