Thursday, February 24, 2011

Protestmars naar Stadgenoot 25 feb

Amsterdam

De tijd dringt over twee weken staat het eerste gezin op straat. Tijd voor actie!


Politieke leiders nemen geen echte verantwoordelijkheid en verschuilen zich achter de directie van corporatie Stadgenoot. Daarom organiseren de bewoners van de Plantanenweg samen met Huurdersvereniging Oost aanstaande vrijdag 25 februari een protestmars naar het hoofdkantoor van Stadgenoot.Daar wordt door de bewoners aan de directeuren van Stadgenoot een petitie en een Zwartboek Maatwerk overhandigd waarin ze al de ervaringen met hun maatwerk uit de doeken zullen doen.

Stadgenoot is nog steeds vastbesloten om de bewoners op basis van hun in de maag gesplitste anti-kraak contracten op straat te zetten. Dit om vervolgens studenten te kunnen huisvesten op basis van (alweer een tijdelijk) campuscontract. Zelfs studentenvakbond ASVA heeft, ter ondersteuning van de zittende bewoners, studenten opgeroepen deze woningen te weigeren.

Vrijdag 25 februari. Protestmars, vanaf 13.30 verzamelen bij het rode spandoek op de hoek van de Platanenweg en Wibautstraat. Daarna gaan we om14.00 naar het kantoor van Stadgenoot in de Sarphatistraat. Hoe meer mensen, hoe beter! Nodig vrienden en familie uit om mee te lopen!

 http://hvgo.net/

No comments: