Wednesday, February 9, 2011

[Am*Dam] Kraak, illegale ontruiming & Herkraak

Afgelopen weekend hebben een aantal Studenten en Kunstenaars met ondersteuning van Kraakgroep Geuzeveld/Oud-west een leegstaand bedrijfspand betrokken in het Westelijk havengebied.
De kraak liep voorspoedig; de toegang was gauw verschaft en het alarm zodanig uitgeschakeld dat er geen enkele melding werd verzonden.
Hierdoor was het mogelijk om het pand in eerste instantie "Stil" te kraken waardoor er tijd was de boel zo goed als mogelijk te barricaderen en in te richten.
De maandag erop is de buurtregisseur ingelicht en die stond vanmiddag samen met de eigenaar en wat 'voetvolk' op de stoep van het vers gekraakte pand.Na het aflopen van 't standaard verhaaltje is de eigenaar vertrokken en niet veel later ook de aanwezige politie.

Achterlatende een handjevol krakers binnen en een groepje mensen van de eigenaar waarvan één zich identificeerde als zijnde de voormalig Huurder die z'n spullen terug wilde.
(Het pand stond volledig leeg toen het werd betrokken, zijn foto's van genomen als bewijs)

Op navraag wat 't betrof en waar die spullen lagen werd niet ingegaan, in plaats hiervan nam meneer een Koevoet ter hand en sprong over het Hek om één der zijdeuren met geweld te forceren.

Hierop is alarm geslagen door de paar aanwezige krakers via verschillende wegen, helaas is er niet (optijd) op dit alarm gereageerd waardoor de "voormalig huurder" met zijn kornuiten zich na enige moeite toegang tot het pand kon verschaffen.
Hierop bedreigde deze mensen de aanwezige krakers zodanig dat ze zich genoodzaakt zagen het pand per direct te verlaten om verder geweld te voorkomen.

Hier heeft de Kraakgroep het echter niet bij laten zitten en heeft deze avond met een groep Sympathisanten het pand, onder toeziend oog van oom agent die inmiddels poolshoogte was komen nemen, weer opengebroken en opnieuw in gebruik genomen, waarna een inventaris is gemaakt van ontvreemde spullen (overal waren foto's van genomen de dag ervoor en zijn in bezit van de advocaat) en gelijk de Barricades opnieuw aangelegd.

De meest kostbare spullen (voor zover ze niet zijn gejat) zijn elders veilig gesteld en voor vannacht zitten ze voorlopig weer goed.

Foto's volgen zo spoedig mogelijk!!

No comments: