Monday, February 7, 2011

Solidariteitsverklaring studenten met GVB-werknemers

Beste GVB-werknemers,

Vandaag voeren wij, studenten van de Universiteit van de Toekomst, actie tegen de bezuinigingen op het onderwijs. Op 14 februari voeren de werknemers bij het GVB in Amsterdam actie tegen de geplande bezuinigingen van het kabinet op het openbaar vervoer.



Wij studenten maken veelvuldig gebruik van het openbaar vervoer. De werknemers van het GVB zorgen er dag in dag uit voor dat wij ons plezierig kunnen verplaatsen in Amsterdam. Maar als het aan de CDA-VVD regering en gedoogpartner PVV ligt wordt er 120 miljoen bezuinigd op het openbaar vervoer in de drie grote steden. Dat zou betekenen dat er in Amsterdam veel minder bussen, trams en metro's gaan rijden, dat er lijnen gaan verdwijnen en er op een groot aantal lijnen geen avonddienst of weekenddienst meer zal zijn. Dit betekent een enorme verslechtering van het openbaar vervoer, maar vooral ook dat de werknemers van het GVB net zo bedreigd worden als de studenten. Publieke diensten worden uitgehold en duurzaamheid wordt aan de kant geschoven. Bovendien, de banen en lonen van de werknemers die erin werkzaam zijn staan op het spel.

Wij beseffen dat onze strijd en jullie strijd niet los van elkaar staan. Toegankelijk onderwijs en toegankelijk openbaar vervoer liggen allebei onder vuur. We hebben dezelfde overheid tegenover ons. Wij, als bezettende studenten van de Universiteit van de Toekomst, verklaren ons bij deze solidair met de strijd van de werknemers in het openbaar vervoer. Eén bezuinigende overheid, vereist één gezamenlijk strijdende bevolking.

Wij hopen dat we elkaar in de toekomst kunnen steunen.

Studenten van de Universiteit van de Toekomst

 http://professorprotest.nl/wp/?p=226

No comments: