Wednesday, February 16, 2011

Nieuwsbrief Rekening Retour - 15 februari 2011

Nieuwsbrief Rekening Retour - 15 februari 2011
 
1. Aanstaande zondag: Dag van de Solidariteit
2. Vrijwilligers gezocht!
3. Volgende plenaire vergadering verschoven naar 17 maart
4. Actie-agenda
 
1. Aanstaande zondag: Dag van de Solidariteit
 
Aanstaande zondag is het zo ver: De Dag van de Solidariteit - met 14 workshops, sprekers van meer dan 30 organisaties en één doel: een gezamenlijk antwoord op het rechtse offensief. Naast de al aangekondigde onderwerpen is er extra bijeenkomst over de recente ontwikkelingen in het Midden-Oosten ingepland, met onder andere een ooggetuigeverslag van de revolutie. De Mansveltschool is vanaf 11:00 open. Check de site voor het programma.

2. Vrijwilligers gezocht!

Het geraamte van de Dag van de Solidariteit staat, maar we zoeken nog mensen die kunnen helpen om het evenement zelf vorm te geven. Dan moet je denken aan opbouwen, hand- en spandiensten, een dienst in de kantine of het deurteam ondersteunen. Kun je zelf of ken je iemand uit je organisatie die een steentje bij zou kunnen dragen? Graag opgeven met naam en contactgegevens: discussiedag@rekeningretour.nu.
 
3. Volgende plenaire vergadering verschoven naar 17 maart

We hadden onze volgende plenaire vergadering gepland op donderdag 3 maart. Dat is echter de dag na de Provinciale Statenverkiezingen. Om de deelnemende organisaties de ruimte te geven om de uitslag van de verkiezingen te duiden en hun eigen strategie hier op aan te passen, is er besloten de plenaire vergadering te verschuiven naar donderdag 17 maart. Een aparte uitnodiging volgt nog een week van te voren.

4. Actie-agenda

Donderdag 17 februari: Manifestatie Samen Sterk voor Publiek Werk - Den Haag
Vrijdag 18 februari: Vakbondscafé Hoe stoppen we de dreigende afbraak van ons openbaar vervoer - Amsterdam
Zondag 13 maart: Lezing Noam Chomsky - Amsterdam
Zaterdag 26 februari: Demonstratie Wilders sluit ook jou uit - Arnhem
Zaterdag 19 maart: Demonstratie Stop racisme en uitsluiting - Amsterdam

No comments: