Saturday, February 5, 2011

Solidarity Demonstration with Egyptian Revolution part 1


Many more parts would come...

Veel steun voor Egypte op manifestatie in Amsterdam

05-02-2011 • 'Wij eisen de beëindiging van de noodtoestand die al meer dan 30 jaar van kracht is in Egypte. Daarmee kan het regime van Mubarak iedereen zonder proces voor jaren opsluiten zonder dat iemand iets weet over het lot van die gedetineerden. Dat kan niet. Er zitten meer dan 4.000 mensen van onze beweging in Egyptische gevangenissen,' aldus Cherif Osman, vertegenwoordiger in Nederland van de '6 april beweging' op de manifestatie 'Democratie en vrijheid in Egypte Nu!'.

Zo'n duizend manifestanten – Egyptische, Marokkaanse en Tunesische Nederlanders en heel veel autochtonen - bezochten zaterdagmiddag op de Dam in Amsterdam de zeer levendige manifestatie, die werd opgevrolijkt door de vele spreekkoren en massaal gezongen vrijheidsliederen. De leuzen op borden maakten duidelijk waar het om ging: 'Mubarak out, democracy in', 'Dictatuur is dodelijk' en 'Protection against Mubarak-supporters', een bord dat werd opgehouden door een man met een pan op het hoofd.

Steun Egypte

De bijeenkomst, waar de SP goed vertegenwoordigd was, werd gehouden ter ondersteuning van het Egyptische bevolking dat genoeg heeft van het dictatoriale regime van Hosni Mubarak. 'Onze meeste dringende eis: het regime van Mubarak moet weg. Hij is een symbool geworden voor alles wat verrot is', aldus Osman. Osman gaf aan hoe in 2008 de '6 april beweging' ontstaan was ter ondersteuning van een staking van een vrije vakbond in de stand Mahalla. Nu, bijna drie jaar later speelt deze beweging een sleutelrol in de Egyptische volksopstand.

Publiciste Karin Spaink prees de vrijheidswil van het Egyptische volk en de ondersteuning die het daarbij krijgt van moderne sociale media. Toch zijn deze sociale media niet bepalend, aldus Spaink. Het is de onverzettelijke wil van een volk dat genoeg heeft van onderdrukking en strijdt voor democratie.

Ab Jafaari van de Marokkaanse organisatie ENCEMO zei dat niet alleen het Egyptische volk was opgestaan, maar ook de volkeren van Tunesië en Jemen. 'We zijn allen Egyptenaren', aldus Jafaari. Algerije en Marokko zouden volgen. Hij riep de Nederlandse regering op de steun aan de regimes in die landen te staken. Jafaari ondersteunde vanaf het podium de Nederlandstalige en Arabischtalige leuzen. Hij prees de SP als de partij in Nederland die opkomt voor internationale solidariteit.

Steun Egypte

Slotspreker Harry van Bommel benadrukte dat het Westen het regime in Egypte in het zadel hield met economische en militaire steun. 'De Amerikanen steunen de Egyptische krijgsmacht met 1,5 miljard dollar per jaar aan wapens. Europa steunt Egypte met 200 miljoen euro per jaar. Nederland heeft in de afgelopen 20 jaar bijna duizend pantserwagens verkocht, die nu dreigen te worden ingezet tegen de bevolking van Egypte.' Van Bommel stelde dat president Mubarak de chaos veroorzaakt. 'Mubarak stelt dat hij moet blijven om chaos te voorkomen, maar hij is de aanstichter van de chaos. Willen we de rust en orde van een dictatuur of de levendigheid en soms rommeligheid van een democratie'. Van Bommel verweet premier Rutte zich achter Mubarak op te stellen en riep de Nederlandse regering op daar onmiddellijk mee te stoppen.

Steun Egypte

Aan het slot van de bijeenkomst leidde het nieuws dat Mubarak en het bestuur van zijn partij (de NDP) terug waren getreden tot grote vreugde. Wie a zegt, moet b zeggen: Mubarak moet weg als president. Democratie en vrijheid in Egypte. Nu!


This Saturday, 4pm Dam Amsterdam Egypt solidarity demo.

Trade unions around the world will join a Day of Action for Democracy in Egypt on Tuesday 8 February, following a decision by the ITUC General Council meeting in Brussels today. Unions will organise demonstrations at Egyptian embassies, and continue to press their governments to demand democratic transition in Egypt and to ensure that those responsible for the violent repression of peaceful demonstrations are brought to justice.

Spirit Of Squatters CollectiveSpirit Of Squatters Collective
Spirit Of Squatters Collective


Spirit Of Squatters Collective : This is solidarity action (like most of our videos). The solidarity is stronger when it is seen by as many people as possible.So...Please use it ! Pass this info to everybody who could be interested !!!
Feel free to embed,link it,send it,screen it etc. Use it=don't loose it. Reclaim the media with us !

... So get inspired. TOGETHER WE ARE STRONGER !!!
http://www.youtube.com/user/spiritofsquatters
Spirit Of Squatters Collective is always trying to report and support good things what are happening around us. We trying at least one time a week show You some news. Our goal is to do it daily but 1st we can not be everywhere and 2nd We don't have enough time mainly to edit ( there are many projects waiting for their time...) That's why we waiting for You to help us support good things with our video channel and with creating independent media.

and that's few words from our pages:
With our activities we want to make this world a better place.Reclaim the media with us.Feel free to use our videos.Now all up to you !!!Real life is beginning when you turn off the tv, computer. See you on the streets in actions !!!
If You think its important and good what we are doing You can donate what can help us to find more time to improve our activity. Click here:
http://ourmediaindymedia.blogspot.com
OR EVEN BETTER YOU CAN OFFER US WORK.Thanks !!!

WATCH!
READ!
THINK!
REALIZE!
TALK!
COMMUNICATE!
LISTEN!
DEFEND!
DESTROY!
CREATE!
CHANGE!
GET INSPIRED!
RECLAIM MEDIA WITH US!
JOIN US!
FIGHT FOR YOUR RIGHTS!
LOVE !!!
SQUAT!

No comments: