Friday, February 4, 2011

Studenten Krantje Boord Nr. 5 Februari vers van de pers!+today demo


4.2.11(2day)demo voor goed en toegankelijk onderwijs
SOS - 04.02.2011 03:57

herinering

4 februari: Lawaaidemonstratie voor goed en toegankelijk onderwijs!
 http://sosamsterdam.wordpress.com

Na het protest op het Malieveld waar maar liefst 25.000 mensen demonstreerden heeft premier Rutte aangegeven de bezuinigingen toch door te voeren. Dit is een middelvinger naar iedereen die mee heeft geprotesteerd en een poging om ons te intimideren. Daar trappen we niet in. Wij stoppen niet voordat deze belachelijke plannen van tafel zijn! Goed onderwijs voor iedereen!

- Geen verhoging van het collegegeld voor 'langstudeerders'
- Weg met boetes voor universiteiten
- Behoud van de stufi, ook in de masterfase
- De Studenten-OV moet behouden blijven
- Investeer in hoger onderwijs
- Goed en toegankelijk hoger onderwijs is een recht!

Om onze eisen kracht bij te zetten is de week van 31 januari tot en met 4 februari uitgeroepen tot landelijke actieweek. Er worden acties in verschillende steden georganiseerd. In Amsterdam zal de actieweek afgesloten worden met een zo groot mogelijke lawaaidemonstratie langs verschillende UvA-locaties (waaronder OMHP).

Verzamelen vrijdag 4 februari 15.00 op het Binnengasthuisterrein.
Vergeet vooral niet je trommel, fluitje en neem zoveel mogelijk mensen mee. Spread the word!

We verzamelen om 15.00u op het binnegaasthuisterrein op de UvA.
 http://sosamsterdam.wordpress.com

Studenten Krantje Boord Nr. 5 Februari vers van de pers!
Kritische Studenten Utrecht - 03.02.2011 16:41

De nieuwe Krantje Boord is uit! Een editie waarin het thema Protest en Bezuinigingen jou als een rode draad door het krantje zal leiden. Protest tegen bezuinigingen, algemene en onderwijsgerelateerde bezuinigingen die studenten hard zullen raken. In deze Krantje Boord komen studenten aan het woord over hun visie op de bezuinigingen, over ondemocratische processen op de universiteit en over de stem die wij als studenten laten horen. Uiteraard wordt het studentenprotest op 21 januari niet vergeten, een immens protest, hoewel het voor veel mensen meer leek op een verkiezingscampagne voor politici begeleid door een festivalachtige sfeer. Maar we strijden hoe dan ook samen voor een gelijk doel, t├ęgen de bezuinigingen, en dit is pas het begin. Veel plezier met het lezen van Krantje Boord!
Krantje Boord?

Krantje Boord is een tweemaandelijkse krant gemaakt voor en door studenten die zich zorgen maken over hun onderwijs. In deze krant wordt er met een kritische blik gekeken naar ons onderwijs met als doel mensen te informeren, maar vooral ook dialoog en actie te stimuleren.

Krantje Boord is a bi-monthly newspaper made by and for students that are worried about their education. In this newspaper our education will be reviewed critically with the goal of informing people, and especially to stimulate dialog and action.

Donaties

Krantje Boord is gratis voor de lezer, maar helaas niet voor ons! Vind je Krantje Boord een goed initiatief en zou je ons willen helpen met de drukkosten? Doneer dan aan A. Beunder, 786715952 onder vermelding van 'Krantje Boord'. Elke bijdrage is welkom, dank!

Lees hier Krantje Boord online:  http://issuu.com/krantjeboord/docs/krantjeboord-februari-2011

Download hier Krantje Boord als PDF:  http://kritischestudentenutrecht.files.wordpress.com/2011/02/krantjeboord-februari-2011-download.pdf

- E-Mail: kritischestudentenutrecht@gmail.com Website: http://kritischestudentenutrecht.wordpress.com/krantjeboord/krantje-boord-nr-5-februari-2011/

No comments: