Wednesday, October 6, 2010

Pers Manipulatie

Pers Manipulatie
maurice - 06.10.2010 16:04

Op 2 oktober werden in Nijmegen een demonstratie gehouden tegen het kraakverbod waar het handelen van de ME naar de pers zeer slim werd aangepakt.

Nijmegen 2 oktober kraak demonstratie.

Deze dag kwamen krakers en sympathisanten uit heel het land bijeen om tegen de nieuwe wet te demonstreren.
Zij kwamen met spandoeken en muziek om 1 uur bij elkaar om een route door de stad te lopen.
Mensen waren aan het dansen, lachen, zingen en liepen rustig en kalm de route. Vuilnis werd opgeruimd, toeschouwers werden aangesproken en uitgelegd waarvoor de demonstratie was.

Om 6 uur kwamen ze aan het einde van de route uit in het Kronenburgerpark.
Hierbij ontstonden problemen waarbij er verschillende journalisten door agenten in burger werden weggedreven; zie YouTube [  http://www.youtube.com/watch?v=IdP9NitOWjA , je hoort hem nog roepen 'ik ben van de gelderlander' ]
Een menselijke reactie van persvrijheid zou zijn dat ze daar hun aandacht aan gaan besteden.

In plaats van dit wordt enkel het beeld getoond dat de demonstratie uitloopt in een negatieve situatie (waarbij zelfs de pers blauwe plekken krijgt) en niet het positief beeld waarbij meer dan duizend demonstranten vrolijk door de straten dansen.

Hierdoor lijkt het nu in de media dat iedere demonstratie die 'de krakers' doen eigenlijk alleen maar een excuus is om in gevecht te treden met de handhavende tak van onze regering, terwijl dit totaal niet de bedoeling is van wie dan ook.

De pers wordt hier voor het karretje gespannen van de mensen die tegen 'de krakers' in het algemeen zijn maar zien dit totaal niet in, en denken een onpartijdig beeld neer te zetten.

No comments: