Tuesday, October 5, 2010

Oproep voor radicale optocht naar de manifestatie Rekening Retour, 23 oktober

Radicaal blok 23 oktober
Griekenland is overal! - 05.10.2010 23:47


Oproep voor radicale optocht naar de manifestatie Rekening Retour, 23 oktober

Nu ook ondersteund door Socialistisch Alternatief (voorheen Offensief):  http://www.socialisten.net/index.php?option=com_content&view=article&id=1259:23-oktober-rekening-retour-manifestatie-den-haag&catid=32:oproep&Itemid=78


Griekenland is overal!
Griekenland is overal!

Op 23 oktober vindt een manifestatie plaats tegen bezuinigingsbeleid, georganiseerd door Rekening Retour. Wij verwelkomen deze actie en nemen er dan ook aan deel. Tegelijk denken we dat er iets meer nodig is, zowel qua stellingname als qua actievorm.

Wij willen stelling nemen tegen bezuinigingsbeleid als zodanig. Een glashelder NEE tegen kortingen op uitkeringen en afbraak van uitkeringsrechten, een glashelder NEE tegen bezuinigingen op gezondheidszorg, openbaar vervoer, onderwijs, op de voorzieningen die we allemaal zo hard nodig hebben. We doen daarbij niet mee aan een zoektocht naar 'betere' bezuinigingen, een minder asociale versie van het bezuinigingsbeleid en dergelijke. De oplossing voor een crisis die wij niet hebben gemaakt, het dichten van een gat in een begroting die niet de onze is, het oplossen van een staatsschuld die is gegroeid door die crisis en door het subsidiĆ«ren van wankele banken ter waarde van vele miljarden – het is niet waar wij ons druk over maken.

Voor ons staat dit protest dan ook in het teken, niet van het bijschaven van de huidige orde waar winst overheerst, maar van de strijd voor een wereld waar menselijke behoeftes, respect voor het milieu, houdbaarheid van deze aarde waarop we wonen, centraal staat. De strijd tegen bezuinigingen die voortvloeien uit winstbejag is voor ons een onderdeel, van de strijd tegen de machten die zich via winstbejag verrijken en mens en aarde wereldwijd niets ontziend uitbuiten en slopen.

Die strijd is een kwestie van actie, van beweging, figuurlijk maar ook letterlijk. We vinden het onvoldoende om een middagje lang op een plein in Den Haag bijeen te zijn. We willen niet alleen toeschouwers zijn, we willen uit de passieve rol breken die ons is toegekend. We willen niet stilstaan, we willen voorwaarts. Daarom roepen wij eenieder die zich in het bovenstaande kan vinden op om gezamenlijk naar de manifestatie van Rekening Retour te lopen vanaf Centraal Station Den Haag. We lopen dan als groep, duidelijk zichtbaar en hoorbaar, in optocht naar de manifestatie waar we ons, met onze kritische bijdrage, vervolgens bij zullen voegen.

We verzamelen op:

12 uur

Centraal Station

Den Haag

Griekenland Is Overal

 http://griekenlandisoveral.wordpress.com

 griekenlandisoveral@live.nl
 

Lees meer over: anti-fascisme / racisme europa globalisering vrijheid, repressie & mensenrechten wereldcrisis

aanvullingen
Griekenland is overal! 
Griekenland is overal! - 05.10.2010 23:52




Griekenland is overal & Rekening Retour

No comments: