Thursday, September 2, 2010

Stop eviction of 17.000 people in Nigeria !

Home > Amnesty in actie: Petitie Spoedactie: Stop gedwongen huisuitzettingen in Nigeria
Banner
Amnesty.nl Homepage

SPOEDACTIE: STOP GEDWONGEN HUISUITZETTINGEN IN NIGERIA

Petitie: 2 september - 7 september 2010

De bewoners van de wijk Ebonnema Warf, Port Harcourt, kregen recentelijk via een aankondiging op de radio te horen dat de wijk waarin zij wonen binnenkort tegen de vlakte gaat. De gouverneur van Port Harcourt zei herhaaldelijk wijken in dit gebied te gaan ontruimen om plaats te maken voor onder andere een winkelcentrum, een mega-bioscoop, een hotel en een conferentiecentrum.

Your browser does not have the necessary plugin to display this content.


Een kort filmpje van een gedwongen huisuitzetting in Ngofaka-polo Waterfront, Nigeria.

De Nigeriaanse staat faalt tot nu toe in haar plicht om bewoners tijdig te informeren en te consulteren en met hen te zoeken naar acceptabele oplossingen: ze zet mensen simpelweg op straat.

Een eerste ontruiming, waarbij 17.000 mensen dakloos werden, vond vorig jaar september plaats in de wijk Njemanza. Deze ging gepaard met veel politiegeweld. Veel van de mensen die toen ontheemd raakten wonen nu in Ebonnema Warf en dreigen dus opnieuw op straat te worden gezet. De bewoners uit Port Harcourt organiseren een landelijk protest tegen de huisuitzettingen op 8 september, waarbij ze petities willen overhandigen aan de minister van Huisvesting.

Ondersteun het protest tegen de gedwongen huisuitzettingen van de bewoners van Ebonnema Warf.

Bekijk voor meer informatie ook onze campagne tegen gedwongen huisuitzettingen 'Sloppen ruimen is mensen slopen'

No comments: