Thursday, September 30, 2010

PvdA steunt van der Laan niet in aanpak krakers

De Amsterdamse PvdA-raadsfractie steunt burgemeester Eberhard van der Laan (PvdA) niet in zijn harde aanpak van krakers. De fractie pleit voor minder ontruimingen dan Van der Laan voor ogen heeft. Hiermee is een meerderheid van de gemeenteraad tegen het voornemen van Van der Laan (PvdA) om vanaf vrijdag tweehonderd kraakpanden te ontruimen.

De PvdA laat weten niet tegen het ontruimen van kraakpanden te zijn, maar vindt dat het bestrijden van leegstand meer prioriteit moet hebben. Vanwege het beperkte aantal beschikbare politieagenten is het volgens de sociaaldemocraten, die deel uitmaken van het college, onhaalbaar om alle kraakpanden te ontruimen.

Eerder spraken de fracties van GroenLinks (tevens collegepartij), SP en D66 zich al uit tegen het voornemen van de burgemeester. In totaal zijn nu 32 van de 45 raadsleden tegen de ontruimingsplannen van Van der Laan. Collegepartij VVD en het CDA zijn wel voor handhaving. Op 1 oktober gaat het kraakverbod officieel in. De naleving hiervan ligt in handen van gemeenten. Meerdere gemeenten hebben al aangegeven het verbod niet actief te gaan handhaven.

Website: http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/article3229328.ece/PvdA_steunt_van_der_Laan_niet_in_aanpak_krakers.html

No comments: