Monday, September 6, 2010

Clows zetten Marine in de uitverkoop op Wereldhavendagen

Clows zetten Marine in de uitverkoop op Wereldhavendagen

Zaterdag 3 september togen vier soldaten van CLoLoNeL naar de Wereldhavendagen om aldaar de marine te helpen zichzelf op te heffen. Met veel bombarie werden we ontvangen en het was gezellig. Wel bleek dat sommige soldaten niet zoveel humor bezitten.

Persbericht / flyer achtige tekst zie hieronder
Meer foto's en Verslag volgen nog.


klountjes
klountjes

Het CLownelijk Loslopend Nederlands Leger (CLoLoNeL) heeft vernomen dat Defensie een financieel tekort heeft. Gezien de huidige crisissituatie stelt CLoLoNeL voor dat Defensie de eer aan zichzelf houdt en zichzelf opheft. Immers, het onderhouden van alle materialen en wapens van Defensie kosten alleen maar geld en leveren weinig lol op. CLoLoNeL heeft jaren geleden al de lach als wapen aangenomen, vrij voor iedereen en zonder onderhoudskosten.

Defensie heeft al besloten de opleidingen stop te zetten. Een stap in de goede richting dus. CLoLoNeL's clownsleger training gaat dit jaar wel gewoon door onder het mom "Ik word liever clown". "Het is een geweldig leerzame training", zegt Penolli die afgelopen jaar haar bevoegdheid heeft gehaald. Tijdens de training leerde ik alle belangrijke zaken die je als huidige clownsoldaat in petto behoort te hebben, bijvoorbeeld hoe je je opvallend onopvallend gedraagt, hoe je jezelf je eigen bevelen kunt geven en tactieken voor het creatief omgaan met onverwacht leuke situaties.

CLoLoNeL constateert dat het Defensie apparaat uitermate geschikt is voor het principe van recycling. Immers heeft zij veel oud ijzer zoals tanks, bommen en oorlogsschepen. Als onderdeel van de campagne Oud Lood om Oud IJzer zal CLoLoNeL aanwezig zijn op de Wereldhavendagen om de Marine te helpen een nieuwe begroting op te stellen met een ijzeren koers van 17 ct pet kilo. IJzer kan zo op een duurzame manier hergebruikt worden. Tanks en geweren kan je omsmelten tot handige gebruiksvoorwerpen als een kandelaar, die echt licht brengt of een kookpannetje om voor elkaar te koken. Zo krijgen de bezittingen van Defensie een waardevolle functie, waar iedereen blijer van wordt. Delf wat uit de recycle-manie voortkomt, kan gebruikt worden om Zorg, Onderwijs en Welzijn nu eens de boost te geven die deze terreinen verdienen.

CLoLoNeL zaL DE Marine ook dit jaar weer helpen met het schminken van kinderen. De camouflage kleuren zijn pas af als ook bloemetjes in de natuur erin zijn opgenomen, iets wat de Marine-soldaten telkens weer opnieuw vergeten. CLoLoNeL heeft er zin in. Het weer is goed, en de toekomst is kleurrijk.


Website: http://www.centraldesktop.com/clolonel/clownlijkloslopendnederlandsleger/

No comments: