Wednesday, September 1, 2010

Demonstratie: Nood kraakt wet! 2 oktober Nijmegen

Demonstratie 2 oktober Nijmegen
13 uur Joris Ivensplein

Op zaterdag 2 oktober zal er in Nijmegen, onder het motto: 'Nood kraakt wet' een demonstratie worden gehouden. De dag daarvoor, op 1 oktober, zal het kraakverbod in werking treden waarmee kraken onder alle omstandigheden strafbaar wordt. Tijd dus om de straat op te gaan en te laten zien dat we niet verdwijnen!

Nood kraakt wet!
Nood kraakt wet!

Een fatsoenlijke woning lijkt steeds meer een privilege te worden, voorbehouden aan mensen die in staat zijn hier enorme bedragen voor neer te leggen. worden uitgebuit door speculanten, projectontwikkelaars en huisjesmelkers die de prijzen kunstmatig hoog houden. De positie van en huurders wordt steeds slechter. Massaal worden sociale huurwoningen gesloopt, terwijl er veel minder worden teruggebouwd. Tegelijkertijd wordt er steeds meer getoornd aan de huurbescherming. In het kielzog van de krakers is onder de naam 'anti- kraak' een malafide bedrijfstak ontstaan die gespecialiseerd is in het ontduiken van de huurbescherming en het uitbuiten van de kwetsbare positie van woningzoekenden.

Deze problemen worden echter niet aangepakt. In plaats daarvan wordt één van de weinige effectieve middelen om iets tegen de uitbuiting van te doen, gecriminaliseerd. Kraken is een middel om de malafide praktijken van speculanten en huisjesmelkers aan te pakken. Kraken is een mogelijkheid om te ageren tegen het wanbeleid op de sociale woningmarkt. Kraken is een middel waarmee de kwetsbare positie van versterkt wordt. En dat blijft het ook!

Wij zullen ons niet laten stoppen door een wet die bedoeld is om het verzet tegen de misstanden op de woningmarkt de kop in te drukken! Kom daarom op 2 oktober om 13 uur naar het Joris Ivensplein in Nijmegen en doe mee met de demonstratie.

- E-Mail: noodkraaktwet(at)gmail(punt)com
 

Lees meer over: Agenda kunst, cultuur en muziek vrijheid, repressie & mensenrechten wonen/kraken

aanvullingen
Posters en Flyers 
Nood kraakt wet! - 01.09.2010 18:43

We hebben heel veel posters en flyers. Als je wil helpen verspreiden graag! Mail dan naar noodkraaktwet(at)gmail(punt)com, dan kijken we hoe we ze bij je kunnen krijgen.

No comments: