Saturday, September 4, 2010

Beste ADM BLIKSEM FESTIVAL bezoekers

BliksemFestival Website: CLICK HERE

Het festival is inmiddels volop in voorbereiding en wordt gehouden het eerste weekend van September. Het belooft een geweldige gebeurtenis te worden.
Ervaar de prachtige performances in de buitenlucht, het klein en groot theater in de Haven en de muziek tot laat in de nacht.
Er is genoeg gevarieerd te eten, te drinken en vooral te vermaken.
Laat je verrassen door alles wat mogelijk is op een van de laatste Vrijplaatsen van Amsterdam.
Zowel bekende als onbekende artiesten en vooral ook het gevoel van vrijheid en ruimte zullen je de minuten en uren doen vergeten en meeslepen op een boeiende culturele en sociale reis.
Kom en bezoek ons terrein !

Voor het up-to-date programma-overzicht: ga naar de bliksemfestival website

Kom zoveel mogelijk met de fiets en laat de auto staan.
Vanaf station Sloterdijk is het slechts 20 minuten fietsen.
Bespeur de stilte van de haven in de avonduren en ga na afloop naar huis op een door jou gekozen tijdstip !

De culturele vrijhaven ADM is de laatste grote woon/werk gemeenschap van de stad. Op het terrein wonen 125 kunst- en theatermakers, decorbouwers, uitvinders, dansers, musici, ambachtslieden, zeebonken en vrijbuiters, levensgenieters en andersdenkenden. Experiment, uitwisseling en spontaniteit hebben er voor gezorgd dat de ADM voor altijd een plek in het culturele klimaat van Amsterdam verworven heeft. Zo is o.a. het succesvolle Robodock festival op het ADM geboren, werd de eerste uitvoering van Merlijn Twaalhoven's La Vie N'est Pas Une Chocolat hier gerealiseerd en werden spraakmakende bakbrommerrace kampioenschappen georganiseerd.

Eind 2006 werd het voortbestaan van de ADM vrijhaven ernstig bedreigd. De Gemeente Amsterdam wilde het terrein snel verwerven om de economische groei van haven te stimuleren. De Gemeente vond de betekenis van deze hechte culturele gemeenschap van zodanig gewicht dat zij instemde met een door het ADM voorgesteld alternatief. Daarmee lijkt het onontkoombaar dat het ADM als culturele vrijhaven voor de stad Amsterdam behouden kan blijven. Momenteel wordt i.s.m. de Gemeente gezocht naar alternatieve lokaties en is het resultaat daarvan vooralsnog onduidelijk...Naar nieuws pagina
Naar de agenda

No comments: