Wednesday, September 1, 2010

Krakers helpen gezinnen uit de brand

Krakers helpen gezinnen uit de brand
ksu-Breda

Kraakspreekuur helpt dakloze gezinnen uit de brand

Gisteravond (nacht van 31 aug./1 sept.) is met behulp van KSU Breda een pand gekraakt aan de dorpstraat 23 te Ulvenhout om twee families met kinderen te huisvesten die op straat staan.


De al jarenlang leegstaande verdieping boven de Abn-Amro bank te Ulvenhout zal nu plaats bieden aan een vader en moeder met een baby van acht maanden en een moeder met een vijftienjarige dochter.

De reguliere hulpinstanties regelen geen onderdak voor de gezinnen en het wachten op een woning via de woningbouwcorporaties biedt op korte termijn geen oplossing vanwege de ellelange wachtlijsten.

De hulpverlening en politiek, zelf niet in staat passende (tijdelijke) woonruimte te verzorgen, verwezen genoemde mensen door naar het kraakspreekuur. Wij als kraakspreekuur vinden het niet verantwoord om gezinnen met kinderen de straat op te dwingen en hebben hen direct geholpen met het vinden van een dak boven het hoofd. Met het oog op het veelbesproken kraakverbod dat onlangs is aangenomen en ook hier in Breda draagvlak heeft binnen de lokale politiek willen wij van gemeente en hulpverlening graag zsm weten welke oplossingen zij denken te bieden voor de hachelijke situatie waarin de twee gezinnen verkeren.

Ksu-Breda

No comments: