Friday, September 24, 2010

2 Oktober kraakfestival Onkruid in A'dam Oost

2 oktober, de dag nadat het kraakverbod is ingegaan zal krakend Amsterdam – Oost laten zien dat ze niet van plan is om het bijltje erbij neer te gooien. 8 Panden herbergen die dag meer dan 25 performances van krakende of sympathiserende muzikanten, dansers en theatermakers. Kom tussen 17 en 22u naar Amsterdam – Oost en laat zien wat er allemaal gebeurt in gekraakte huiskamers!

Flyer Onkruid Festival Amsterdam-Oost
Flyer Onkruid Festival Amsterdam-Oost

Flyerachterkant Onkruid Festival Amsterdam-Oost
Flyerachterkant Onkruid Festival Amsterdam-Oost

[Onkruid] A weed is a plant that has mastered every survival skill except for learning how to grow in rows. ~Doug Larson

2 oktober, de dag nadat het kraakverbod is ingegaan zal krakend Amsterdam – Oost laten zien dat ze niet van plan is om het bijltje erbij neer te gooien. 8 Panden herbergen die dag meer dan 25 performances van krakende of sympathiserende muzikanten, dansers en theatermakers.

Hiermee laten we zien dat de kraakbeweging in belangrijke mate bijdraagt aan culturele initiatieven in de stad Amsterdam. Menig muzikant, performer en kunstenaar heeft de eerste stappen gezet in een van de vele kraakpanden en vrije ruimtes die Amsterdam rijk is. Vanuit de vele kraakpanden brachten krakers, kunstenaars en ambachtslieden jarenlang de stad tot leven. En dat moet zo blijven!

Spontane ideeën en creativiteit vanuit de kraakbeweging zijn te belangrijk om uitgeveegd te worden. Het wordt tijd dat de gemeente Amsterdam en iedereen daarin inziet dat ze nu de kans hebben om de toekomstige Paradiso's, Ruigoords, NDSM's en alle andere belangrijke culturele initiatieven die uit de kraakbeweging voortkomen te erkennen als een belangrijk onderdeel van de stad. Te belangrijk om te verbieden!

Kom tussen 17 en 22u naar Amsterdam – Oost, neem al je niet krakende vrienden en buren en locale politici mee (laat je hond thuis) en laat zien wat er allemaal gebeurt in gekraakte huiskamers!

Ben je een krakende of sympathiserende performer (of ken je er) die met ons een statement willen maken op het Onkruid Festival, mail ons.

Onkruid wordt georganiseerd i.s.m. Joe's 5-Year-Anniversary

Programma: Onkruid.squat.net en www.joesgarage.nl
Interactie:  Onkruidfestival@gmail.com & Facebook: onkruidfestival

*** Music, theatre & dance in 8 squatted livingrooms in Amsterdam-East. Program between 17 and 22h. Check the website for complete program.


- E-Mail: onkruidfestival.nl Website: http://onkruid.squat.net
 

No comments: