Wednesday, October 27, 2010

persbericht Antifa-A'dam nav beslissing burgemeester

persbericht Antifa-A'dam nav beslissing burgemeester
Antifa!-Amsterdam

Persbericht: Anti-fascisten er niet gerust op dat EDL zich zal houden aan beslissing burgemeester.

Amsterdamse Antifascisten roepen op tot waakzaamheid.


Antifa!-Amsterdam en AntiFascistische Aktie-Nederland hebben kennis genomen van de uitlatingen van burgemeester van der Laan in de media over de gedwongen verplaatsing van de voor a.s. zaterdag aangekondigde demonstratie van de fascistoide English Defence League en het noodbevel dat hij wil afkondigen om directe tegen-acties te verbieden.

Uit onderzoek op internet-fora van de English en Dutch Defence League wordt duidelijk dat zij niet voornemens zijn om zich zonder meer neer te leggen bij de verplaatsing naar een uithoek in het westelijk havengebied. In agressieve taal wordt gedreigd toch een demonstratie in het centrum te forceren. Antifa!-Amsterdam roept iedereen dan ook op tot waakzaamheid dit weekeinde en om alsnog in actie te komen als de EDL zich in welke vorm dan ook manifesteert.

Wat betreft het aangekondigde noodbevel wil Antifa!-Amsterdam benadrukken dat zij niet een (tegen-) demonstratie voorbereiden maar iedereen oproepen tot spontane directe protest acties daar waar extreem rechts zich roert en haar giftige haat verspreid. Zij zien dit soort protest acties als een basaal mensenrecht wat niet in wetten te gieten is, waarin zij zich niet laten beknotten door de staat en dus ook nooit vooraf toestemming voor vragen. Vanwege het noodbevel roept Antifa!-Amsterdam mensen op om een verstandige afweging te maken in hun keuzes voor eventuele acties, zij wil voorkomen dat mensen die in verzet komen tegen discriminatie en uitsluiting onnodig mishandeld of opgepakt worden door de politie.

Overigs is Antifa!-Amsterdam zeer blij over de indicaties die zij al hadden dat mensen massaal voornemens waren om a.s. Zaterdag in actie te komen tegen de stoottroepen van Wilders.

 http://antifaamsterdam.wordpress.com
 http://www.afanederland.org/





- E-Mail: antifaamsterdam@puscii.nl Website: http:// http://antifaamsterdam.wordpress.com

No comments: