Wednesday, October 20, 2010

Organisaties ondernemen actie voor orka - kom morgen ook!

Organisaties ondernemen actie voor orka - kom morgen ook!

Een coalitie van Nederlandse natuurbeschermings- en dierenorganisaties trekt de neutraliteit in twijfel van een groep onbekende wetenschappers die momenteel het Dolfinarium advies geeft over de toekomst van orka Morgan, die daar al 4 maanden verblijft. De organisaties eisen openheid over de gang van zaken en willen dat onafhankelijke wetenschappers de mogelijkheid krijgen om aan het proces bij te dragen.

Wietse van der Werf (27) initiatiefnemer van de coalitie: "Alle internationaal erkende wetenschappers geven aan dat er mogelijkheden zijn om deze orca uit te zetten en zijn bereid hieraan mee te werken. Het lijkt er op dat het Dolfinarium alleen advies wil van mensen uit de industrie zelf, waarvoor de commerciƫle belangen voorop staan, in plaats van het belang van de orka zelf."

De organisaties willen dat het Dolfinarium serieus werk maakt van haar uitzetting en zullen op donderdag 21 oktober actie voeren bij het park om hun oproep kracht bij te zetten.* De organisaties die onderdeel van de coalitie zijn: Bite Back, Dolphinmotion, Een Dier Een Vriend, Pink!, Sea First Foundation, The Black Fish, Vier Voeters.

Schrijver en onderwaterfotograaf Dos Winkel (63) heeft zich ook bij het initiatief aangesloten. "Voor alle wilde dieren geldt dat zij beter in hun natuurlijke omgeving kunnen leven dan in gevangenschap. Dit geldt in hoge mate voor zeezoogdieren zoals dolfijnen en andere walvisachtigen. Door hun sonarcommunicatie worden zij in een betonnen bassin letterlijk gek van het weerkaatsen van hun geluid tegen de wanden." legt hij uit.

* Laat je stem horen voor orka Morgan! Donderdag 21 oktober, 12.00 verzamelen bij de Vischpoort/Vischmarkt, Harderwijk.


- E-Mail: info@orkacoalitie.nl Website: http://www.orkacoalitie.nl

No comments: