Tuesday, October 12, 2010

Amsterdam: Fietsprotest tegen kabinet, donderdag ochtend

Amsterdam: Fietsprotest tegen kabinet, donderdag ochtend
Nederland draait door

Amsterdam donderdag 14 oktober: Fietsprotest tegen het nieuwe kabinet, rotonde Haarlemmermeerplein van 08.30 tot 09.00 's ochtends. Kom langs en fiets mee!!!!!

Donderdagochtend bezetten onder meer studenten een kwartier lang een rotonde.
Protest tegen kabinet Rutte-Verhagen.

Aanstaande donderdagochtend 14 oktober zal een sliert van fietsende actievoerders tussen half negen en kwart voor negen de rotonde aan het Haarlemmermeerplein bezet houden. Het protest is gericht tegen de komst van het kabinet Rutte-Verhagen, dat die ochtend het bordes van de koningin betreedt.

De actie wordt opgezet door een 'groep bezorgde Nederlanders', waaronder enkele UvA – studenten. Sprake van een organisatie is er volgens een anonieme contactpersoon evenwel niet: 'We zijn geen georganiseerde groep en we hebben geen namen, want die doen er niet toe. Het gaat om onze boodschap.'
De actie is kort en ludiek, en heeft als motto 'Nederland draait door'. De fietsers eisen in hun gedaante als bezorgde burgers spreekwoordelijk voorrang voor een humane behandeling van immigranten, meer investeringen in onderwijs en cultuur en voor stadscultuur door krakers, en belemmeren de discriminerende behandeling van moslims en het verblijf van Nederlandse soldaten in Afghanistan.

Na de demonstratie wordt een persbericht afgegeven en zal een filmpje van de demonstratie te zien zijn op de Facebookpagina van Fietsprotest! Nederland Draait Door. (LH)

No comments: