Thursday, October 21, 2010

Actie tegen Randstad maandag 25 okt

Actie tegen Randstad maa 25 okt

Aanstaande maandag 25 oktober is er weer een picketline/flyer actie bij Randstad georganiseerd tegen het ronselen van bewakers voor detentiecentra.

In Amsterdam is dat deze keer bij de Randstad vestiging aan de Admiraal de Ruijterweg 21 om 13.00 uur. (De vestiging zit ter hoogte van de Willem de Zwijgerlaan, dat is vanuit het centrum De Clerqstraat volgend over de brug aan de rechterkant.)

In de detentiecentra in Nederland worden jaarlijks ongeveer 20.000 mensen tegen hun zin vastgehouden, voor perioden varierend van 2 tot 18 maanden. Al een aantal jaren wordt er actiegevoerd tegen de uitzendbureau's Adecco en Randstad. Group4 securicor heeft sinds mei alleen nog een contract met Randstad. Randstad pikt een graantje mee van het rascistische en misdadige migratiebeleid door veelal ongetrainde, onvoorbereide en tijdelijke bewakers te ronselen voor Group4Securicor die de detentiecentra "beveiligen".
Voor een beschrijving van het werk van een Group4Securicor bewaker en hoe het eraan toe gaat in de migrantengevangenis bij Dordrecht lees dit artikel uit 2006 (veel is er niet veranderd sindsdien) van een journalist voor Vrij Nederland die er een paar dagen werkte:
 http://www.vn.nl/Dossiers/Meer-dossiers/Immigratie/Artikel-Immigratie/Undercover-op-de-illegalenboot.htm

Check ook onze site om het archief te zien van acties die we de afgelopen jaren tegen Randstad en Adecco gevoerd hebben:
 http://agamsterdam.wordpress.com/category/campagne-tegen-adecco-en-randstad/

Als je geinteresseerd bent, kom ook en help mee flyeren. Iedereen is welkom.
opelijk tot de 25e!
 
aanvullingen
Ook in Utrecht 
AAGU - 21.10.2010 21:20

Oproep voor deelname aan de picketline op maandag 25 oktober 2010

Op maandag de 25ste zal er weer een picketline zijn bij Randstad uitzetburo! Ditmaal op instigatie van onze vrienden uit Amsterdam (AGA). Deze picketline richt zich op het bedrijf met de eis geen medewerking meer te verlenen aan het deportatiebeleid. Geheel conform de acties tijdens het No Border Camp.

We verzamelen ons om 15.45 uur bij het ACU (Voorstraat 71) en starten met de picketline om 16.00 uur. Het betreft Randstad op de hoek van Vredenburg met de Oudegracht! Zie voor details over Randstad,  http://www.vrijebond.nl/tag/uitzetbureau/.

E-Mail: info@aagu.nl
Website: http://www.aagu.nl
 

No comments: