Saturday, July 17, 2010

GroenFront! Gathering 2010

Ook dit jaar is er weer een grote GroenFront! Gathering. Deze Gathering is het jaarlijks trefpunt van radicale eco-activisten uit België en Nederland.


postertje
postertje

De Gathering is interessant voor ervaren activisten, nieuwe activisten, mensen die graag met alternatieven bezig zijn en eigenlijk voor iedereen die zijn of haar steentje wil bijdragen aan het behoud van natuur en ecosystemen. We geloven dat we door zelf de touwtjes in handen te nemen via directe actie een verschil kunnen maken, eerder dan door onszelf afhankelijk op te stellen van de beleidsmakers of industrie.
Het is een gathering waar je geen volledig verzorgd pension moet verwachten, maar een leuke en gezellige bijeenkomst waar iedereen af en toe de handen uit de mouwen moet steken. Daarom zoeken we mensen die zich van te voren op willen geven als vrijwilliger, immers: Vele handen maken licht werk....
Dus kom ook twee dagen lang om van elkaar te leren, te discussiëren, mensen te ontmoeten, complotten te bekokstoven, te informeren en strategieën door te nemen, kampvuur te stoken en je te laten inspireren.
Programma
Tijdens de Gathering zullen er praktische (klimmen, lockons maken, enz.) en theoretische (visueel verzet, gevangenen ondersteuning, enz.) workshops plaats vinden. 's Avonds is er muziek, kampvuur en een drankje.

Een kleine greep uit het programma:

PRAKTISCHE WORKSHOPS / INTERACTIEF / DOEN / EIGEN INBRENG

- Klimworkshops
- Permacultuur (praktisch ín de tuin)
- Klimaatneutraal leven
- Herborisme, DIY-geneeskunde
- Mediatraining
- lockons en tripods

THEORETISCHE WORKSHOPS / LEZINGEN / LUISTEREN / INFORMATIEF

- Aktievoeren voor beginners
- Visueel verzet
- Gevangenen ondersteuning
- Bestorming kolencentrale Nederland
- Stop vliegveld Twente campagne
- lezing: biodiversiteit

Locatie
zie groenfront.nl voor update over de locatie.

Datum
De Gathering vind plaats in het weekend van 27 t/m 29 augustus. Het inhoudelijk programma begint op vrijdag avond. Vrijdag zal er overdag nog druk opgebouwd worden en hierbij is hulp altijd erg welkom. Heb je tijd? Kom dan vrijdagochtend meehelpen!

Meenemen?
Tent, slaapzak, matje, eventueel klimgordel… en laat je hond thuis!

No Dogs, No Masters, No Nazi's
En ook journalisten zijn niet welkom.

Aanmelden
Als je van plan bent om te komen, willen we vragen of dit per mail even wil laten weten. Dan kunnen we rekening houden met het aantal te verwachtte mensen. Aanmelden kan via info[at]groenfront[dot]nl

- E-Mail: info@groenfront.nl Website: http://www.groenfront.nl
 

No comments: