Saturday, July 17, 2010

Greece is Everywhere. Video from yesterday demonstration



Spirit Of  Squatters Collective
Spirit Of Squatters Collective


This is solidarity action(like most of our videos). The solidarity is stronger when it is seen by as many people as possible.So...Please use it ! Pass this info to everybody who could be interested !!!
Feel free to embed,link it,send it,screen it etc. Use it=don't loose it. Reclaim the media with us ! Send it to Greece !!!

... So get inspired. TOGETHER WE ARE STRONGER !!!
http://www.youtube.com/user/spiritofsquatters





Verslag demonstratie Griekenland Is Overal

Tussen de 100 en 150 mensen, misschien iets meer, hielden afgelopen zaterdagmiddag 17 juli een solidariteitsdemonstratie onder het motto 'Griekenland Is Overal'.

Tussen de 100 en 150 mensen, misschien uiteindelijk iets meer, hielden afgelopen zaterdagmiddag, 17 juli, een demonstratie. De actie was op poten gezet door de initiatiefgroep 'Griekenland Is Overal'. De demonstratie, gehouden onder het motto:: Griekenland is overal, was bedoeld als teken van solidariteit met de Grieken die tegen enorme bezuinigingen protesteren, en tegelijk als begin van verzet tegen bezuinigingsbeleid dat ook hier in Nedeland op de rails wordt gezet.

Rond 14 uur had zich een hondertal mensen verzameld op het Spui, een aantal dat daarna nog wat toenam.Rond half drie zette de stoet, voorzien van flink wat spandoeken - onder meer van de Anarchistische Groep Nijmegen, het Anarchistisch Collectief Utrecht, de Autonome Antifascisten en het Anarchist Black Cross, maar uiteraard ook een kopspandoek van de initiatiefgroep zelf, zich in beweging. Flink wat rood-zwarte vlaggen, ook enkele borden van de Internationale Socialisten die er met een handvol mensen waren.

De demonstratie had een levendig karakter, er werden veel leuzen geroepen, van A-Anti-Anticapitalista tot All Cops Are Bastards, van IMF, asociaal - breek de macht van het kapitaal! So-so- solidariteit, solidariteit met de Griekse strijd , tot Tegen staat en kapitaal, vrijheid voor ons allemaal, Geen bazen en politici maar zelfbestuur en anarchie, en zo nog wel wat meer.

Grote afwezige aanvankelijk: de politie! Meestal is die al aanwezig voor het begin, om de boel te 'begeleiden'. Maar nee hoor. Onwezenlijk, anders dan anders bij demonstraties als deze. Pas toen de optocht al een eind onderweg wasm, verschenen agenten op fiets en motor, en ook een politiebusje. Consternatie bij de politie, lopen op de trambaan was kennelijk een doodzonde. Maar veel verder dan argwanende blikken, en ongetwijfeld geagiteerd onderling getelefoneer, kwam het van politiezijde niet.

De stoet hield halt bij het Grieks Toerismebureau, waar Vangelos, één van de Groekse actievoerders, kort iets over de situatie in Griekenland vertlelde, en waar een leus en een omcirkelde A in heldere kleur op de ruiten werden achtergelaten. Daarna verder, uiteindelijk naar het gebouw van de Nederlandsche Bank. Daar spraken achtereenvolgens Dimitros Pavlopoulos, ook één van de Griekse activisten, Marten vanuit de Anarchistische Groep Amsterdam, George, een Griekse anarchist, en Alex de Jong, van SAP/Grenzeloos. Mensen werden vervolgens opgeroepen contactgevenens achter te laten bij organisatoren, om betrokken te kunnen worden bij komende activiteiten, en om aan een open bijeenkomst later op de dag over vervolg-actieviteriten deel te nemen. Enkele to ientallen mensen deden dat laatste ook. Op de ruiten van het gebouw waren een drietal heuse stickers geplakt. Een handvol politieagenten, in enkele groepjes verdeeld, had het hele tafereel gadegeslagen.

Het was alles bij elkaar een bescheiden maar tegelijk levendige demonstratie. Wordt hopelijk vervolgd, en dan als het enigszins kan met grotere deelname.

- E-Mail: griekenlandisoveral@live.nl Website: http://griekenlandisoveral.wordpress.com

1 comment:

teacher dude said...

Good to see the other side of the crisis in Greece being spread. Too much of the international coverage is by people who little or no idea of what is going on here.