Monday, February 2, 2009

60 sec filmcompetitie milieudefensie

Wat is jouw groene, eerlijke wereld? Maak je eigen 60 sec film, zend em in voor 22 februari 2009 en maak kans op vertoning in de bioscoop of op tv! Meer weten?  http://60sec.milieudefensie.nl/.




De twee winnende films worden in april 2009 vertoond op het Movies that Matter Festival in Filmhuis Den Haag en uitgezonden bij VARA Vroege Vogels TV. De inzendingen worden onder meer beoordeeld door documentairemaakster Mercedes Stalenhoef, van wie de film 'Carmen meets Borat' onlangs in première ging op het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA).

De 60 SEC. filmcompetitie wordt georganiseerd door Milieudefensie in samenwerking met het Movies that Matter Festival en VARA Vroege Vogels. Met deze filmcompetitie willen zij jong en oud, professionals en amateurs, de kans geven hun blik op de wereld te filmen en daarmee anderen te inspireren of in beweging te brengen. De organisaties verwachten bovendien zelf ook inspiratie op te doen uit de films die ingezonden worden. De films moeten een creatieve invulling zijn van de vraag 'Wat is jouw groene, eerlijke wereld?', voor een duurzame wereld waarin de welvaart eerlijk wordt gedeeld en mensenrechten worden gerespecteerd.

Meedoen aan de competitie kan via  http://60SEC.milieudefensie.nl. Daar is ook alle informatie te vinden over de spelregels, de prijzen en de jury. De uiterste inzenddatum is 22 februari 2009.

Stichting Movies that Matter organiseert het Movies that Matter Festival, het film- en debatfestival van Amnesty International in Filmhuis Den Haag (2 t/m 8 april 2009).
www.moviesthatmatter.nl
www.moviesthatmatterfestival.nl

- E-Mail: joukjek@milieudefensie.nl Website: http://60SEC.milieudefensie.nl
 

No comments: