Monday, December 15, 2008

Maria en Jozef voor de muur

kerstactie met protestkaart

Twee akties tegen de muur en bezetting van Palestina met protestkaart







Twee acties voor vrede en recht in Palestina
Op 17 december van 8.30 tot 10.00 uur op het Plein voor de Tweede kamer,zal er een muur gevormd worden waar Jozef en Maria tegen gehouden worden door een militair die hen op hun pasje controleert en hen de toegang zal onthouden


Op 24 december van 21.30 tot 23.00 uur zal de muur met Jozef en Maria vanaf het Buitenhof naar de Kloosterkerk lopen en zal Maria dezelfde vernederingen moeten ondergaan.
Verzamelen bij grandcafe Havana op het Buitenhof.
Bij de kerk zal er een stilleven plaatsvinden en krijgen bezoekers een flyer en kerstkaart met Maria en Jozef bij de muur.
Wereldwijd wordt er Kerstmis gevierd maar wat als Maria en Jozef nu voor de muur van Bethlehem zouden staan?
Zouden zij de muur mogen en kunnen passeren of wordt ook hen de toegang ontzegd?
Jaarlijks worden zwangere vrouwen de doorgang geweigerd en baren daardoor in taxi's of ambulances met alle gevolgen van dien.
Door metershoge muren,scheermesjesdraad,checkpoint en blokkades is Palestina verworden tot een grote openluchtgevangenis waarbij de gehele bevolking onder curatele staat( TBS uitspraak).
In deze openluchtgevangenis hebben de Palestijnen geen bewegingsvrijheid, economische ontwikkelingen worden onmogelijk gemaakt en wordt er dagelijks meer land gestolen .Door de toename van illegale Joodse nederzettingen worden er steeds meer chekckpoints en hekken/muren gebouwd waardoor Palestijnen uren moeten omrijden om naar school,werk of ziekenhuizen te komen. Ook worden er wegen gebouwd op Palestijns land die alleen toegankelijk zijn voor Joden.
Het internationaal gerechtshof heeft de bouw van de muur als illegaal bestempeld maar helaas wordt daar geen gehoor aan gegeven.


Er worden Kerstkaarten uitgedeeld die als kerstgroet verstuurd kan worden .
Deelnemers zijn allen betrokken bij een oplossing van het jarendurende conflict en zijn voor vrede en het naleven van het internationaal recht

Verstuur de kaart naar kamerleden of anderen die betrokken zijn bij dit jarendurende conflict en de daarbij behorende schendingen van mensenrechten.
Voor informatie en deelname
Jose van Leeuwen
0624706559


Website: http://www.haagsvredesplatform.nl
 

No comments: