Tuesday, December 16, 2008

GroenFront! klaar voor strijd rond Amelisweerd

Vanavond, dinsdag 16 december, zal van 18.00u tot 21.00u een informatieavond gehouden worden in het Vechthuis te Utrecht, over de Startnotitie Ring Utrecht. Enkele aktievoerders van het milieunetwerk GroenFront! zullen op deze informatieavond middels hun aanwezigheid kenbaar maken hoe ze denken over de plannen van de overheid. Ze zullen de plannenmakers duidelijk maken dat ze klaar zijn voor de strijd voor natuurbehoud, mocht het zover komen.


Ontruiming meer dan 26 jaar geleden
Ontruiming meer dan 26 jaar geleden

GroenFront! is bekend geworden met aktiekampen en bezettingen rond de AWACS basis nabij Schinveld, Zuid Limburg en het verzet tegen de aanleg van de Betuweroute. Onderandere door boomhutten te bouwen of leegstaande panden op een traject te bezetten en te barricaderen. Met het inzetten van hun eigen kwetsbaarheid en het plegen van lijdzaam verzet, weten ze projecten effectief en fors te vertragen en veel sympathie te winnen onder de bevolking. GroenFront! is van mening dat er niet nog meer natuur vernietigd mag worden, zeker niet ten behoeve van uitbreiding van het wegennet. "De enige effectieve manier om files op te lossen op lange termijn is simpelweg minder gaan auto rijden, in plaats van nog meer asfalt neer leggen", aldus Marijke van GroenFront! "Wanneer houd het op? Er zal nooit genoeg asfalt zijn om verkeer goed te laten doorstromen. Over tien jaar moeten de wegen weer verbreed worden, en daarna weer en weer. Totdat er geen bomen meer over zijn? Er is al veel te veel vernietigd."

Krimpen is voor GroenFront! een belangrijke oplossing voor zowel het energie- en klimaat probleem, als voor de problemen rond files, mobiliteit, fijnstof en andere problemen rond gezondheid en milieuvervuiling. Met krimpen wordt bedoeld minder auto rijden, minder energie verbruiken, minder afval creƫren, minder consumeren, minder willen hebben.

Met de bekendmakingen rond de Startnotitie Ring Utrecht hebben diverse groepen en individuen reeds initiatieven ondernomen om in verzet te komen tegen de mogelijke plannen. Vandaag zal GroenFront! op geheel eigen wijze zich hierbij aansluiten. En zolang het project loopt kunnen diverse akties van GroenFront! verwacht worden. Desnoods komt er een Amelisweerd-strijd deel 2.

Website: http://www.groenfront.nl

No comments: