Thursday, April 12, 2012

OCP op zoek naar alternatieve locatie verkoopkantoor. Squat Valreep stays !

In Het Parool van afgelopen zaterdag is te lezen dat projectontwikkelaar OCP op zoek gaat naar een andere locatie voor het verkoopkantoor. Goed nieuws voor ons, goed nieuws voor de buurt, goed nieuws voor de mensheid.

De afgelopen weken is er veel veranderd, daar hebben we met zijn allen voor gezorgd. Nadat we de buurt op de hoogte stelden van de plannen van OCP voor het Dierenasyl (verkoopkantoor en daarna dure, eenzijdige horeca) en de toekomstvisie die wij met het pand hebben kwam er een toestroom van steunbetuigingen op gang. Op Facebook, in de e-mailbox van Thijs Reuten en in real life: de geweldige opkomst bij het stadsdeelkantoor op 19 maart. Ruim 200 buurtbewoners riepen de deelraad op in actie te komen tegen de plannen van het verkoopkantoor en vóór behoud van De Valreep. Verschillende partijen (PvdA, GL, Méérbelangen en de SP) beloofden een brief te schrijven naar OCP met het verzoek een andere locatie voor het verkoopkantoor zoeken. Dit hebben zij ook gedaan, en in de krant van zaterdag mochten wij het resultaat lezen: OCP gaat op zoek naar een andere locatie en De Valreep kan (voorlopig) blijven.

Het is goed te merken dat een massale opkomst en steun het verschil hebben gemaakt en dat de deelraad zich uitsprak voor De Valreep. De vrijwilligers gaan met frisse moed de zomer tegemoet, vol met ideeën om de plek nog mooier te maken. Wil je hier aan bijdragen? Stuur dan een mailtje naar devalreep@gmail.com.

Er zijn verschillende werkgroepen waar je je bij kunt aansluiten, bijvoorbeeld de tuingroep, de filmgroep of de campagnegroep. Binnenkort gaan we het buitenterrein weer opknappen, dus wil je creatief nadenken hoe dat vormgegeven kan worden of meehelpen met de uitvoering, laat dan iets van je horen.

No comments: