Wednesday, March 18, 2009

Dierenactivisten laten 2500 nertsen vrij

Communique door het DBF


Er is al een communique vrij gegeven over de nersten bevrijding:

http://www.animalrights.nl

DBF saboteert nertsenfokkerij en geeft honderden nertsen de vrijheid!


In Zeeland ligt het rustige dorpje Stavenisse. Zo op het eerste gezicht lijkt er niks aan de hand maar aan de rand van Stavenisse ligt een bedrijf dat het daglicht niet kan verdragen, namelijk nertsenfokkerij Walhout BV. Dit familiebedrijf verdient geld door jaarlijks rond de 30.000 nertsen te fokken en na 7 maanden te vergassen voor hun pels.

De nertsen brengen hun hele leven op het bedrijf door in krappe kooien van gaas. Met honderden tegelijk zitten zij in schuren opeengepakt hun dood af te wachten. De schuren stellen niet veel meer voor dan een dak op wat palen, want hoe kouder de nertsen het hebben hoe dikker hun vacht word en dat betekend weer meer geld voor de fokker.

Afgelopen november zijn ongeveer 80% van de nertsen vergast en vervolgens gevilt. De nertsen die 'het geluk' hebben om te blijven leven worden gebruikt om weer een nieuwe lading nertsen op de wereld te zetten. Eén nerts krijgt tussen de 1 en 10 jongen per worp.

Het DBF wil een einde maken aan deze uitbuiting van dieren en al helemaal voor een overbodig luxe product zoals bont. Wij wachten niet op een nertsenfokverbod want daar zijn ze in Den Haag al 10 jaar te lang over aan het discuseren. Geen woorden maar daden vinden wij en daarom hebben we het heft in eigen handen genomen.

In de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 maart zijn we naar Walhout BV gegaan. Door eerdere bezoekjes aan dit smerige bedrijf wisten we precies wat we wel en niet konden doen i.v.m. de (overigens ontzettend waardeloze) beveiliging. Zodra we op het terrein waren hebben we eerst in zo'n 20 schuren het complete systeem van fokkaarten vernield en een mooie leus aangebracht (DBF is overal). Vervolgens kwamen we een trap tegen en die kwam goed van pas om weer over de schutting heen te komen bij ons vertrek. Ook stond er een graafmachine waarvan we de sleutels hebben meegenomen en alle kabels die we maar zagen hebben we doorgesneden. Verspreid over het terrein stonden vangnetten die we onbruikbaar hebben achtergelaten. Daarna was het tijd voor het echte werk: Het bevrijden van de nertsen! We hebben alle dieren waar we bij konden komen bevrijd en 5 nertsen meegenomen om die vervolgens ergens anders in een natuurgebied vrij te laten. Voordat we weg gingen hebben we op verschillende plaatsen in de schutting gaten gemaakt waardoor de nertsen konden wegkomen.

Het bedrijf heeft een flinke klap gekregen want één nerts is minstens €90 waard. Nertsenfokkerij Rasmussen in Oude Molen heeft geluk gehad en is deze keer door het DBF met rust gelaten. Laat dit een waarschuwing zijn en stop met het fokken en vermoorden van onschuldige dieren! Zolang er dierenleed plaatsvind zullen wij niet rusten en je kunt die sloot die je aan het aanleggen bent nog zo breed maken maar dat zal ons nooit stoppen!

Jullie keuze om te doden
Onze keuze om te bevrijden!

No comments: