Friday, July 8, 2011

Hoe maak je een SUV CO2 Neutraal.

Oeps..we staan op GeenStijl... Iemand heeft onder de naam GroenFont! het onklaar maken van SUV's opgeeist. Kan dat? Ja, GroenFront! is een nom de guerre, een slogan.We zijn geen organistie,iedereen kan de naam gebruiken voor directe ecologische actie.Wat er precies gebeurt is, valt op GeenStijl nietduidelijk te krijgen. Wie de twee claimberichten op Indymedia leest leert meer. Blijkbaar zijn rond 21 juni en rond 3 juli bij en groot aantal SUV's de uitlaten dichtgespoten met PUR schuim. Een redelijk simpele maar effectieve manier om te voorkomen dat CO2 de uitlaat uitkomt. Waarschijnlijk zal de motor niet starten. Tot de patser die denkt dat je in ons vlakke land een terreinwagen nodig hebt ontdekt wat er loos is en de uitlaat schoonmaakt.

Is deze actie legitiem? Ja,volledig. We hebben een jaar vol extreem weer achterons,en meer voor de boeg. Er woeden oorlogen om de olie die deze bakbeesten slurpen.De tijd van loze woorden en symbolische actie is voorbij. We hebben acties nodig die CO2 uitstoot stoppen. Het is onze planeet die deze patsers onleefbaar maken. Ga maar fietsen.

Met gevoel voor humor verwijzen de claimberichten naar de absurde praktijk van CO2 compensatie. Het gewoon door gaan met het slopen van onze planeet en dan je schuldgevoel afkopen met een boompje of een zonnecel. Als je minder kanker krijgt door iemand anders minder te laten roken. Het purren van uitlaten wordt aangeprezen als CO2 neutraal maken. Gratis, niet te vreden geld terug.

Wij vragen ons slechts een ding af... heeft Rene Leegte een SUV?

Website: http://twitter.com/groenfront

No comments: