Friday, July 1, 2011

5/7 | Schijnheilig LiveClash tegen Ontruiming - 06:00

Aan alle sympathisanten van Schijnheilig,

Help ons dinsdagochtend vroeg met een spectaculair statement tegen een lege stad en voor vrije ruimte, voor plekken waar niet het geld, maar de creativiteit het voor het zeggen heeft. Op dat moment zal Schijnheilig aan de Passeerdersgracht namelijk worden ontruimd.


Cowboy van der Laan
Cowboy van der Laan

Wij willen op straat aan iedereen laten zien wat daarmee verloren gaat, en zullen dat doen op welbekende manier: door een ludieke stem te verheffen: te springen, te dichten, te dansen en te schreeuwen. Want naast de gesubsidieerde kunsten, gaan nu ook de vrije ruimtes voor de bijl.

Ondanks maandenlange pogingen om tot een gebruiksovereenkomst te komen, ondanks de enorme en brede steun die schijnheilig geniet, en ondanks het feit dat de eigenaar geen enkel plan heeft met het pand, laat de burgemeester ons toch ontruimen. Dit mag niet gebeuren!

Daarom zullen wij samen met ons publiek een ontvangstcomité bieden aan de ontruimers. We toveren de Passeerdersgracht buiten om tot een grote 'Schijnheilig LiveClash', waar iedereen zoals altijd welkom is om het podium te beklimmen. We zullen met vrolijke, maar daardoor niet minder ferme weerbaarheid, een aanzet geven tot iets heel moois: een ander soort samenleving.

Maandag nacht is iedereen al welkom op het pyjamafeestje van Schijnheilig om zich voor te bereiden en in de stemming te komen. We verwachten dat de ME dinsdagochtend rond 06.00 zal arriveren. De manifestatie zal doorlopen tot het moment waarop de ME tot inkeer is gekomen. De komende dagen is er een actieweekend met info over de ontruiming, workshops, acties, feest en een grote demonstratie, die zondagmiddag om 17.00 plaats vindt op de Dam. Zie voor verdere informatie over de actiedagen www.schijnheilig.org en www.krakendraaitdoor..

Wij blijven vechten tegen de "Vereberharding", tegen de leegte en tegen speculatie! Kom deelnemen aan onze uitbarsting van vrijheid!

Met strijdbare groet,

Schijnheilig

- E-Mail: info@schijnheilig.org Website: http://www.schijnheilig.org

No comments: