Sunday, June 20, 2010

Wij gaan de crisis niet betalen!

Onder de leus 'Wij gaan de crisis niet betalen: rekening retour!' kwamen we op 22 mei uit verschillende delen van het land samen met diverse vertegenwoordigers en activisten vanuit de vakbeweging en links.

Rekening Retour!
Rekening Retour!

UITNODIGING

Donderdag 8 juli 2010
Voorbereidingsvergadering
'Wij gaan de crisis niet betalen!'

Onder de leus 'Wij gaan de crisis niet betalen: rekening retour!' kwamen we op 22 mei uit verschillende delen van het land samen met diverse vertegenwoordigers en activisten vanuit de vakbeweging en links.

Uitgangspunt was de vraag hoe we een vuist kunnen maken tegen de miljarden aan bezuinigingen die in het licht van de crisis en verkiezingscampagnes door de meerderheid van de politiek in stelling worden gebracht. Want of het nu gaat om de AOW en pensioenen, de WW, het onderwijs en de zorg of andere sociale verworvenheden: op basis van de peilingen is voldoende duidelijk dat het nieuw te vormen kabinet de rekening van de crisis bij gewone mensen wil neerleggen.

Door meerdere sprekers werd op de bijeenkomst dan ook de noodzaak onderstreept voor de opbouw van zo breed mogelijk maatschappelijk verzet, als antwoord op Prinsjesdag en het bezuinigingsoffensief dat rond die periode concreet gelanceerd zal worden. Daarbij werd benadrukt dat we a) tijdig bij elkaar moeten komen voor het plannen van een initiatief in het najaar, en b) onze best moeten gaan doen om dit initiatief te verbreden.

In dit kader willen we jullie van harte uitnodigen voor een grote voorbereidingsvergadering op donderdag 8 juli om 19.00 uur in Amsterdam, in het pand van DIDF aan de Ite Boeremastraat 1 (eerste etage). Uitgangspunt van de vergadering is het organiseren en opbouwen van verzet in het teken van 'Wij gaan de crisis niet betalen!', waarbij we onder andere denken aan een demonstratie in oktober.


We hopen jullie op deze avond van harte te mogen verwelkomen. Meld je voorafgaand graag aan met je naam en organisatie, door een mail aan onderstaand adres. En benut deze uitnodiging vooral ook zelf om meer organisaties en maatschappelijke groepen van de vergadering op de hoogte te stellen.


- E-Mail: rekeningretour@gmail.com Website: http://rekeningretour.blogspot.com

No comments: