Thursday, May 17, 2007

German democracy ?

Massale invallen in Duitsland in aanloop naar de G8
redactie - 09.05.2007 09:10

Woensdagochtend 9 mei waren er politie invallen gaande bij activisten en collectieven in Duitsland, waaronder het Glocal anti G8 kantoor en het aanstaande convergence center.

Door heel Duitsland ontstonden spontane solidariteitsdemonstraties.

Vanmiddag was er protest bij het Duits consulaat in Amsterdam

Op veertig verschillende plekken in Hamburg, Bremen en Berlijn is, onder meer door anti-terreur-eenheden, binnengevallen. Links: [ Indymedia Duitsland | Indymedia UK ]

Zie ook: Officieel persbericht namens Indymedia Nederland en Dissent-NL

De reden die in de doorzoekingsbevelen staat is §129a - terroristische vereniging.
In Berlijn gaat het onder andere om Bethanien, Adalbertstraße, Manteuffelstraße, Wissmannstraße en de Fusion (Skalitzer Straße). In Bethanien worden buroruimtes (oa Glocal Office) doorzoekt, het is nog niet duidelijk of het daar bij blijft. In middels staan zo'n 30 sympatisanten voor de deur. Een persoon is voorlopig vastgenomen (waarsch. omdat hij zijn paspoort niet bij zich had). Wat ernstiger is, is dat er een lijst is met mensen waar konkreet naar gezocht en doorzocht wordt ivm 129a. Opvallend is dat veel van de politie-aandacht uit gaat naar de alternatieve server SO36.net, waar veel linkse en alternatieve projecten hun websites, mailinglists en e-mail adressen hebben.

In Hamburg gaat het ondermeer om de Flora. De politie is daar massief aanwezig en doorzoekt het gebouw. Verder zijn er doorzoekingen in Ludwigsstr., de Talstr., de Julius-Leber-Str. en de Seilerstr. Voor de Flora zijn ca. 100 sympatisanten ter ondersteuning.
Een verklaring van AVANTI mbt de inval (Duits)
Een verklaring van de Rote Flora mbt de inval (Duits)
Foto's van de inval

In Bremen wordt sinds 8 uur s'ochtends het huisproject AllaHopp in de Hardenbergstrasse doorzocht.

Het is duidelijk dat kort voor de G8 top de repressie toeneemt.

No comments: