Monday, May 21, 2012

Solidariteit geluidsprotest voor Simon Stevenstraat arrestanten

tekst from http://www.arrestantengroep.org

Arrestanten ondersteunen

Om de arrestantengroep financieel te steunen en zo het ondersteunen van arrestanten mogelijk te maken kun je geld over maken op Girorekening: 4785091 Stichting Arrestantensteungroep, te Amsterdam

Je kunt arrestanten vaak steunen door ze post te sturen. Zie voor namen en adressen deze pagina of de website van de ABC, die een veel groter overzicht hebben van politieke gevangenen waar je naar kunt schrijven.

Een andere manier om arrestanten te steunen is door lawaai te maken op de plaats waar ze vastzitten zodat ze merken dat ze niet vergeten zijn. Ook kun je vaak kleding, geld en andere spullen langs brengen. Soms wordt geweigerd om spullen aan te nemen terwijl ze dat wel zouden moeten doen. Geef dan niet te snel op en sta op je rechten. Er bestaan verschillende, soms strenge regels. Neem contact op met de arrestantengroep als je hulp nodig hebt.

Als je mensen die vastzitten persoonlijk kent kun je bij ze op bezoek gaan als ze in een huis van bewaring og gevangenis zitten. Daarvoor zijn heel verschillende regelingen, vaak moet die persoon jou zelf eerst op een lijst zetten of je doorgeven wanneer hij of zij bezoek kan ontvangen. Neem contact op met de arrestantengroep als je hier hulp bij nodig hebt.

No comments: