Wednesday, May 2, 2012

Burgemeester Schotelt Wederom Politie Geweld.1 Mei.Deel 2

van www.antiorde.nl

de demonstratie vertrekt vanaf het mercatorplein de jan evertsenstraat in

POLITIE VERNAGGELT VIERING DAG VAN
DE ARBEID

amsterdam, dinsdag 1 mei 2012


een paar honderd mensen hadden zich rond 19.00 verzameld voor de anarchistische antikapitalistische 1 mei demo op het mercatorplein in amsterdam-west.. uurtje later trok de demonstratie de jan everstenstraat in richting vrankryk onder de profetische waarschuwing van de organisatie op te passen voor de smeris..

platte petten, stillen, politie te paard en veel mobiele eenheid rondom de stoet demonstranten gaf een veeg teken dat de protestmars niet ver zou komen.. amper 100 meter van het mercatorplein kwam het dan ook al tot confrontatie: de demo werd tegengehouden door politie te paard nadat de smeris per megafoon meerdere malen namens burgemeester van der laan opgeroepen had gezichtsbedekkende kleding te verwyderen..

nu is gezichtsbedekkende kleding by van der laan een nogal rekbaar begrip (oktober vorig jaar werden actievoerders gearresteerd wegens het dragen van zonnebrillen), wat het enigzins verwarrend maakte wat nou precies 'gezichtsbedekkend' is..

de demo werd ingesloten en de mobiele eenheid liet zich weer van haar schoonste kant zien door in te beuken op demonstranten die spandoeken vasthielden zodat zy zich niet konden verweren tegen het geknuppel.. één voor één voerden stillen 20 arrestaties uit en werden spandoeken en ander materiaal in beslag genomen waaronder een bakfiets.. de burgervader had vooraf aangekondigd dat verstevigende spandoeken niet toegestaan waren alsook latten, stokken, kniebeschermers en sjaals.. zo'n beetje niks was toegestaan..

klein uurtje na dit theatrale machtsvertoon van de smeris werd het de overgebleven demonstranten toegestaan naar kraakpand de hallen te lopen aan het bellamyplein; uiteraard onder begeleiding van buitensporig veel politie..

wereldwyd vieren elk jaar honderdduizenden mensen de dag van de arbeid dat in landen als spanje, griekenland en duitsland aangegrepen werd te demonstreren tegen de harde bezuinigingen en de economische crisis.. in amsterdam wordt de viering van 1 mei blykbaar niet erg op prys gesteld door een burgervader die er zo langzamerhand een gewoonte van begint te maken demonstraties moedwillig te saboteren..nog geen 10 minuten na vertrek van de demonstratie slaat de mobiele eenheid in op actievoerders


2 comments:

Anonymous said...

ik ben een bewoner van west en ooggetuige van politiegeweld. waar kan ik mij het beste melden / brief naar toe sturen? ik zag ook heel veel mensen filmen in de jan evertsen, van 2 en 3 hoog. Die filmpjes moeten ook worden gebruikt, zo is duidelijk te zien wie begon. Het excuus van vd laan over 'gezichtsbedekking' heeft niets met de arrestaties te maken, waar was het 'zwarte blok' dan?? ik zag alleen leuke hippie meisjes met dreadlocks die werden meegetrokken door ME alsof ze gevaarlijke criminelen waren. Je mag tegenwoordig dus ook geen zonnebril dragen? Kom nou! Echt schandalig.

Anonymous said...

^ getuigenissen/beeldmateriaal graag naar de arrestantensteungroep; www.arrestantengroep.org
info(at)arrestantengroep.org