Thursday, May 31, 2012

Krakers in Stopera over politiegeweld en ontruiming voor leegstand

Ik ben vooral benieuwd of de indentiteit van de knuppelaar is vrijgegeven. Zo kan er persoonlijk vervolgd worden. Hij is hoofdverdachte van geweldpleging en hoofdelijk aansprakelijk. Dat de politie zijn indentiteit niet wil geven is "belemering" en apart stafbaar. Zijn destijds anwezige colega's zijn allen individueel strafbaar voor het medeplegen/fasiliteren van geweldpleging, dan wel het niet voorkomen van geweld volgens hun ambtsinstructies.

Denk eens, als ieder wilekeurig persoon, zijnde niet een politie ambtenaar, op een dusdanige manier iemand inelkaar ramt? Dan was er zeker ingegrepen. Dit is ambtsmisbruik en ook dit is weer apart strafbaar.

Noot naar de advo: het gaat niet enkel om "geweldpleging, mishandeling en bedreiging"

Voorts denk ik dat poging tot doodslag bewezen kan worden gezien het filmpje waar hoofdverdachte enkele seconden kijkt wacht en zijn slag pland zo lijkt het gericht is op de nek van een blondharig meisje en daar vervolgens ook neerkomt waarna hij nog een tweede geplande slag boven het hoofd doet neerkomen ook dit keer weer op hetzelfde blondharig meisje. Die eerste klap daar valt veel over te zeggen.....maar die tweede klap is mijn inziens wel degelijk poging tot doodslag.

No comments: