Thursday, May 10, 2012

BELANGRIJK - help rechtzaak om spoedontruimingen te verbieden!

Spoedontruimingen, dus kort na de kraak en zonder aankondiging, horen officieel alleen plaats te vinden in bepaalde uitzonderingsgevallen. In Amsterdam lijkt de politie de spoedontruiming nu bijna standaard toe te passen. Om dit tij te keren, willen heel binnenkort met een kortgeding aangaan waarin we eisen dat spoedontruimingen bij 'normale' kraakacties (waar geen huisvrede is gebroken) worden verboden. Daarvoor hebben we informatie nodig, lees verder!

We hebben info nodig over spoedontruimingen die dus in principe onterecht waren. Dus is jou pand in Amsterdam en omstreken recentelijk spoedontruimd (dus vrij snel na de kraak, zonder aankondiging), of weet je veel over een pand dat recentelijk is spoedontruimd, zet dan de feiten even op een rijtje en mail naar ons.

Dingen die we moeten weten: Welk pand, korte info achtergrond van het pand, hoe zat het met evt gebroken huisvrede en wat was de communicatie met de smeris tijdens de actie (wat zeiden zij omtrent ontruiming, etc), wanneer ontruimd, hoe ging dat, en vooral: wat was de officiƫle reden.

Mail dit naar de arrestantengroep: info@arrestantengroep.org , die stuurt het dan door naar de betreffende advocaat. We hebben de info nodig VOOR AS ZONDAG! Dus neem even een half uurtje de tijd en help mee de smeris te muilkorfen en onrechtmatige spoedontruimingen te verbieden!

No comments: