Tuesday, May 1, 2012

Extreem Brutale Politie.1 Mei.Deel 1

Korte tijdslijn 1 mei demonstratie Amsterdam

De 1 mei demonstratie tegen kapitalisme, in de reguliere pers gemakshalve aangeduid als 'krakersdemonstratie', is na een rustig begin aangevallen door de Amsterdamse politie. Hieronder een korte tijdslijn. Aanvullingen en beeldmateriaal welkom.


22:00 Volgens de reguliere media (AT5) heeft de politie de demonstratie als be-eindigd verklaard.

21:30 De demonstratie is de panden aan het Bellamyplein, de Hallen, ingevlucht na wederom een korte schermutseling met de politie. De politie trekt zich hierna vrijwel onmiddelijk terug. Stillen worden opgehaald met busjes, en de platte petten lopen weg. De ME blijft nog in de buurt.

21:15 Nog eens acht extra ME-bussen hebben zich bij de politie gevoegd aan de staart van de demo. Demonstratie komt aan bij kruising Nicolaas Beetsstraat.

21:08 De demonstratie loopt na bijna een uur lang omsingeld te zijn door de politie door. In de buurt van de Kinkerstraat nu, op de voet gevolgd en omsingeld door waterwerper en ME.

20:50 Politie roept om dat demo door mag, mits de aanwijzingen van de burgermeester eerder vandaag opgevolgd worden. Zoniet, dan zal iedereen opgepakt worden.

20:46 de tweede arrestantenbus rijdt weg.

20:44 Meer dan tien mensen gearresteerd. Onduidelijk op grond waarvan.

20:34 Demonstranten worden een voor een uit de demonstratie getrokken door stillen. Onduidelijk om hoeveel mensen het gaat, zeker meer dan vijf.

20:30 Politie staat aan de staart van demonstratie met opgeheven lange lat in linie. Volgens eigen zeggen omdat er mensen met gezichtsbedekking in de demonstratie zouden zijn.

20:28 Waterwerper nadert de demonstratie.

20:18 ME bussen rijden in op de groep demonstranten. Er wordt met wat vuurwerk gegooid.

20:16 Bij de kruising Admiraalsgracht wordt de demonstratie tegengehouden door de poolitie en omsingeld.

20:15 Politie te paard rijdt in op de kop van de demonstratie. Waterwerper komt in de buurt, helicopter hangt in de lucht.

No comments: