Occupy got it all wrong! Verslag van de actie op 14-01-2012

Zaterdag 14 januari organiseerde Occupy Amsterdam de 'Occupy got it all wrong" actie. Ongeveer 50 man verzamelde zich op het Beursplein bij de infostand van Occupy amsterdam. Om 14:00 vertrok de groep richting centrum om een route te lopen door de drukke winkelstraten van Amsterdam.

Het doel was om door middel van een ludieke actie mensen aan het denken te zetten. Door middel van flyers, borden en megafoons werd het winkelende publiek voorzien van sarcastisch bedoelde uitspraken.
Door kreten zoals "Het financiƫle systeem is super stabiel" en "Alles wat de media zegt is 100% waar" werden mensen geconfronteerd met het huidige systeem.

De actie werd als succesvol beschouwd omdat het veel bekijks kreeg en voorbijgangers vaak de tijd namen om te kijken en luisteren. De deelnemers hadden enorm veel plezier in het bedenken van absurde kreten en stellingen. De megafoons gaven het een leuke grappige sfeer zoals in trant van "Love Police" Als men een kreet als "het financiƫle systeem is super stabiel" leest, gaat men namelijk denken 'vind ik dat ook?' Dan zijn er 2 mogelijke antwoorden: ja of nee. Het antwoord zal dan in 99% van de gevallen NEE zijn.

Die gezamelijke 'NEE' tegen dit systeem is uiteindelijk wat de 99% verbind, de roep om verandering in een systeem wat op de afgrond afrent.

Zie ook het verslag op de opinie site van onze vrienden:
http://www.occupywaarjeookbent.nl/occupy-got-it-al-wrong/