Tuesday, January 31, 2012

New Giveaway Shop 24/7 open at Solebaystraat 97

Inspired by part of neighbourhood letter of squat Positivenest ( see below ) we opened new outside giveaway shop which is open 24/7 and is waiting for things what You don't need ( beside clothes - because wet weather ). To inform about we spread hundreds of leaflets in this part of the Bos en Lommer neighbourhood with this content:


WEGGEEFWINKEL

Solebaystraat 97


Eén van de meest geslaagde ideeën binnen de kraakbeweging is die van een weggeefwinkel.

Hier kunnen buurtbewoners spullen brengen die zij niet meer nodig hebben maar nog te goed zijn om weg te gooien.

Anderen kunnen de spullen gratis meenemen om ze zo nieuw leven in te blazen.


Doel van deze actie:

*samen delen

* het in de hand werken van consu-minderen

* ontzien van mensen uit arme landen die voor een hongerloon
onze spullen maken

* vermindering van vervuiling

* de recessie het hoofd bieden


In een weggeefwinkel is genoeg voor ieders behoefte maar niet voor ieders gretigheid.


NB: gelieve géén kleding bij deze weggeefwinkel achterlaten vanwege de vochtige buitenlucht.

and here part of Positivenest Letter

...Het idee van weggeefwinkels is één van de meest geslaagde binnen de krakersbeweging. Mensen brengen spullen die zij anders zouden weggooien, opdat anderen ze (gratis) mee kunnen nemen en nieuw leven in kunnen blazen. Dit kan mensen helpen in tijden van bezuinigingen en recessie, en is bovendien goed voor consu-mindering en het klimaat en omgeving.

Door gebrek aan ruimte hebben wij onze boeken-weggeefwinkel buiten de deur geplaatst, wat als leuke gevolg had dat het 24/7 geopend was.

Het is erg simpel om een boeken-weggeefwinkel te beginnen: U hoeft slechts een paar boekenplanken voor uw huis te hangen en die vervolgens te bedekken met plastic op een handige manier (zodat mensen er makkelijk bij kunnen). Hierbij kunt u informatie ophangen over het idee van de boeken-weggeefwinkel en bij wijze van voorbeeld wat van uw eigen boeken neerzetten. U zult binnen enige tijd merken wat een leuke boeken er opeens op de plank staan, en hoe positief dit initiatief ontvangen wordt.

We hopen dat onze weggeef-boekenwinkel en dit artikel u misschien wel inspireren om een eigen boeken-weggeefwinkeltje te beginnen.

Een andere populaire weggeefwinkel (niet alleen boeken!) is 'Joe's Garage' in de pretoriusstraat nr. 43, elke zaterdag geopend van 14:00 tot 18:00

and of course now also Solebaystraat 97No comments: