Thursday, January 19, 2012

Manifestatie 'Beat the Borders'

We leven in een tijd dat nationalisme en racisme hoogtij vieren. Of toch niet? Er zijn immers vele mensen die zich uitspreken tegen het racistische beleid van Bruin 1.

Een beleid dat zich uit in een ' asiel'- en 'vreemdelingen' beleid dat geen middel onbenut laat om mensen uit te sluiten, op te jagen, op te sluiten, en uit te zetten. ID en vingerafdrukken controles op straat, gericht op het ' opsporen van illegalen', razzia's, langdurig en onzeker verblijf in detentiecentra, leven op straat.


Dit alles overkomt mensen die het land vanwaar zij kwamen op zoek naar een bestaan in Europa, in Nederland, hebben verlaten op zoek naar een beter bestaan.
Daar uitgebuit, ook hier uitgebuit. Geen weg terug, geen kans op verder te gaan met hun leven. Op dit moment worden noodopvangen gesloten, kinderen in de cel gegooid, en dreigt 'illegaliteit', een verzinsel van staten, zoals grenzen ook een verzinsel van staten zijn, strafbaar te worden gesteld.
Aan de buitengrenzen van Fort Europa, om precies te zijn in de Middellandse Zee, zijn in 2011 meer dan 2000 doden gevallen door toedoen van grensagentschap Frontex, mede dankzij Nederland.

Er zijn mensen die hier wat van zeggen. Er zijn mensen die ertegen in actie komen. Dit alles zint de Nederlandse staat niet. Activisten en kritische schrijvers kunnen op vervolging rekenen. De Nederlandse staat wil vooral niet dat de harde waarheid lezers krijgt! Dat oproepen tot actie een gewillig oor bereiken.

Reden om een manifestatie te organiseren onder het motto: Vrijheid van Beweging! Een manifestatie tegen migratiebeheersing, tegen kapitalisme, nationalisme, racisme, en voor solidariteit, waarvoor we aan dichters, schrijvers, rappers en muzikanten vroegen en vragen om zich op radicale wijze uit te spreken tegen de waanzin van iets dat 'asielbeleid' wordt genoemd maar niets anders is dan racistische en kolonialistische migratiebeheersing. Een manifestatie dus, met een harde stem, een luid en radicaal geluid.

Verder vragen we actie- en andere groepen om er informatie te geven over hun activiteiten etc.

Met deze manifestatie willen we mensen bereiken, wakker schudden, inspireren, en motiveren om hun stem te laten horen en in actie te komen.

Met oa: Nico van Apeldoorn, Merik van der Torren, Max Lerou, Pom Wolff, Joke Kaviaar, Birgit Parinussa, GW Sok, Harry Westerink, Cihan Ugural, Peter Posthumus, Peter Storm, The World Fusion Band, De Raaskal Bom Fukkerz, Professional Savage, Bucket Boyz/Zibabu, Alejandra Slutzky, Jan Kees Helms, Klaas de Jonge, Radio Patapoe, M2M radio, Elise Luyten, Theater van de Eindeloze Onzin, Loreli, Papa Sakho, Vluchtelingen Op Straat, Doorbraak, ASKV Steunpunt Vluchtelingen, Anarchistische Groep Amsterdam (AGA),... and you?

Zie: http://www.vrijheidvanbeweging.nl/beattheborders/

No comments: