Thursday, June 9, 2011

Vrijdag, 20.00, Heerenveen; ACTIE tegen Arriva-top


BLIJF VAN ONS STAKINGSRECHT AF!

Na de stakingsacties in het OV van Amsterdam, Den Haag en Rotterdam wil concurrent Arriva nu een schadeclaim indienen bij het GVB en het Rotterdamse RET omdat ze met lege bussen te kampen had ( http://www.parool.nl/parool/nl/4/AMSTERDAM/article/detail/2443492/2011/06/09/Arriva-wil-schadeclaim-indienen-bij-GVB.dhtml).

Arriva doet dit in een poging verdere acties te voorkomen. Dit is onacceptabel. (De Arriva en Connexxion-top hebben goede banden met de VVD en staan achter de bezuinigingen, waar ze zelf waarschijnlijk voor gelobbyd hebben.)

Vrijdagavond zal een groep bezorgde burgers (sommigen op hun weg naar de Pinksterlanddagen) een korte actie houden bij het Hoofdkantoor van Arriva.

20.00, Trambaan 3, Heerenveen (op 1 sec. van het NS station)Meer informatie volgt zsm; er wordt nu druk rondgebeld. Er is contact geweest met GVB-mensen (die het erg leuk zouden vinden) en AT5 (geïnteresseerd in de beelden).

We plaatsen dit nu al online zodat mensen rondom Heerenveen, of mensen op weg naar Appelscha, hopelijk ook nog kunnen mobiliseren.

Het idee is nu om daar KOMKOMMERS (EHEC) voor de deur te dumpen, plus FLYERS met onze redenen.

Nog nodig:
- Iemand die het op camera wil opnemen
- Mensen die ladingen komkommers meenemen


BLIJF VAN ONS STAKINGSRECHT AF!


Leaflet to spread!l


STAKEN IS EEN RECHT!
FUCK DE MANAGERS VAN ARRIVA, CONNEXXION en VVD!

Op 7, 8 en 9 juni voerden de arbeiders in het openbaar vervoer respectievelijk in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam actie. Zij werden hiertoe gedwongen door de bezuinigingen van het kabinet van VVD-CDA-PVV. In de plannen wordt meer dan 100 miljoen euro gekort op het OV in de drie grote steden. Bij het GVB in Amsterdam brengt dit meer dan 40% van het openbaar vervoer in gevaar; 40 procent van alle banen, tram, bus en metrolijnen worden wegbezuinigd.

Concurrent Arriva wil nu een schadeclaim indienen bij het GVB en het Rotterdamse RET omdat ze met lege bussen te kampen had. Arriva doet dit in een poging verdere acties te voorkomen en zodoende openbare aanbesteding dichterbij te brengen. Dit is onacceptabel.
De stakingen hadden een brede steun in de samenleving. Zo waren er in Amsterdam vertegenwoordigers van reizigers aanwezig op de manifestatie; van de bijstandsbond, studenten, actievoerende leraren, Spaanse en Griekse jongeren, en anderen.

Naast de morele rechtvaardigheid is staken ook een wettelijk recht.

Deze aanval op het stakingsrecht van arbeiders is helaas niet verrassend. Op de eerste stakingsdag opende Arriva en Connexion al de aanval in samenwerking met de Telegraaf door wilde verhalen de lucht in te brengen, namelijk dat zij de staking zouden doorbreken door gewoon te rijden in Amsterdam. Zoals elke journalist had kunnen weten na een simpel telefoontje naar de actievoerders van het GVB, of zoals AT5 deed, langs te gaan bij de buschauffeurs van Arriva en Connexxion, was dit lulkoek. De chauffeurs waren solidair met hun collega's bij het concurrerende bedrijf – ze voeren uiteindelijk dezelfde strijd.

Goed ingewijde bronnen weten dat de top van Arriva en Connexxion erg blij is met de bezuinigingsplannen van dit kabinet en daar zelfs voor heeft gelobbyd. De banden tussen beide bedrijven en de VVD zijn een publiek geheim. Connexxion-directeur Bruno Bruins is al jaren een prominent VVD'er en ook Arriva-topman Anne Hettinga onderhoudt banden. Voor de twee bedrijven betekenen de plannen verzwakking van haar concurrentie en meer mogelijkheden tot uitbreiding. Het wekt dan ook geen verbazing dat zij de bezuinigingen steunen en alle acties daartegen proberen te dwarsbomen.
Uit solidariteit met de stakers in het openbaar vervoer laat een bezorgde groep burgers uit verschillende sectoren zijn stem horen bij het hoofdkantoor van Arriva. Bij een besmet kantoor weten ze vast raad met de besmette komkommers☺

BLIJF VAN ONS STAKINGSRECHT AF!

HET ARRIVA-HOOFDKANTOOR BLIJKT DE BRON VAN BESMETTING IN NEDERLAND, NIET KOMKOMMERS ☺

No comments: