Friday, June 17, 2011

Complete informatie over morgen 18 juni Den Haag - Demonstratie tegen nazis

Op 18 juni wil Blood and Honour (B&H) demonstreren in Den Haag om zo hun uiterst nazistische gedachtegoed te verspreiden. Dit kunnen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Hier alle informatie over de demonstratie in Den Haag van zaterdag 18 juni bij elkaar.

Flyer
Flyer

Zaterdag 18 juni wil B&H demonstreren in Den Haag om zo hun verwerpelijke gedachtengoed te komen verspreiden, maar niet zonder tegengeluid! Het platform 'Den Haag tegen racisme' organiseert een demonstratie onder het motto: Samen tegen nazi's en racisme! Hiervoor zal er om 12.30 verzameld worden op het Spuiplein in Den Haag.

Het is van de gekke dat gewelddadige nazi's zoals B&H vrijuit hun haat komen verspreiden op straat. Het platform 'Den Haag tegen racisme' organiseert een tegendemonstratie omdat dit soort nazimarsen niet 'normaal' zijn. Dit soort verwerpelijke optochten geven andere racisten en extreem-rechtsen een steuntje in de rug om ook hun nare idee├źn op een gewelddadige manier in de praktijk te brengen. Omdat we voor een solidaire samenleving zijn zonder racisme en uitsluiting vinden wij het belangrijk om dit soort narigheid niet zonder tegengeluid voorbij te laten gaan.

Voor meer informatie over Blood and Honour:  http://indymedia.nl/nl/2011/06/76599.shtml

Arrestantengroep:
Tijdens de Den Haag tegen racisme demonstratie zaterdag 18 juni is er een arrestantengroep bereikbaar op het nummer: 0647147321

Als je gearresteerd bent kun je naar advocaat Marieke Lindhout en/of Ineke van de Brule vragen. Schrijf deze naam en het nummer van de ag op je arm.

Als je wordt gearresteerd zijn er een aantal zaken van belang:

- Je kunt er voor kiezen je identiteit niet kenbaar te maken (je blijft anoniem, 'nn').
- Verklaar niets over jezelf of anderen tijdens het politieverhoor. Ze kunnen en zullen dit alleen maar tegen jou of je mededemonstranten gebruiken, het zal je niet helpen eerder vrij te komen (ook niet als ze zeggen dat dat wel zo is). Informatie die je wellicht zou kunnen vrijpleiten kun je na overleg met je advocaat in een eventuele rechtszaak inbrengen.
- Je hebt het recht je eigen advocaat te spreken, voordat de politie je gaat verhoren (vraag hier aub alleen in noodgevallen om) en als je eventueel in verzekering wordt gesteld. Accepteer geen piketadvocaat of smoesjes van de politie dat ze dit niet kunnen regelen.
- Je kunt in eerste instantie 6 uur (12 uur uur als je nn blijft) vastgehouden worden (uren tussen 12 uur 's nachts en 9 uur 's ochtends tellen niet mee).
- Voor alle gevallen waarin je in verzekering wordt gesteld geldt dat je maximaal 3 dagen en 15 uur kan worden vastgehouden voordat je wordt voorgeleid, wat betekend dat een rechter verder gaat beslissen of je nog langer vastgehouden mag worden.
- Als je nn blijft kun je in vreemdelingenbewaring gesteld worden, eis ook dan je eigen advocaat te spreken!

De arrestantengroep ('ag') is een groep mensen die op een veilige plek zit en eventuele arrestanten ondersteunt. Als je iemand opgepakt ziet worden bel dan de ag en geef zoveel mogelijk informatie (hoe ziet deze persoon er uit, waar is hij/zij gearresteerd, weet je waarvoor etc.) door. Geef geen namen van mogelijke nn-ers over de telefoon. Zie ook www.arrenstantengroep.org


- E-Mail: denhaagtegenracisme@riseup.net Website: http://denhaagtegenracisme.wordpress.com/

No comments: