Thursday, June 23, 2011

TOMORROW Demo in solidarity with activist in Spain

Morgen wordt er in verschillende landen de vrijlating van de Spaanse activisten geeist. In Nederland is er van 12.15-13.15 uur een solidariteitsactie bij het Spaanse consulaat aan het Frederiksplein 34 te Amsterdam. Steek onze dappere vrienden een hart onder de riem en laat kom morgen ook!

Arrestatie Spaanse activisten: Solidariteit!

In de ochtend van 22 juni jl. zijn 11 activisten van IgualdadAnimal en Equanimal gearresteerd en zijn er op grote schaal huiszoekingen geweest door heel Spanje. De twaalfde activist die door de Spaanse justitie wordt gezocht, heeft zich gemeld na het geven van een persconferentie over de nieuwe repressiegolf. Voor zover bekend is hij nog niet aangehouden.

Vrijheid voor de Spaanse activisten! -

De 12 activisten worden beschuldigd van het vrijlaten van 20.000 nertsen van nertsenfokkerij Visones Bermúdez in 2007. Hoewel de activisten niet verantwoordelijk zijn voor deze bevrijdingsactie, wijzen ze de actie niet af. De afgelopen jaren hebben beide organisaties uitgebreid onderzoek gedaan naar de Spaanse bontindustrie. Het underocver beeldmateriaal van tientallen nertsenfokkerijen en het verhaal van een voormalig werknemer van de industrie heeft herhaaldelijk voor schokgolfen door het hele land gezorgd. De grote arrestatie-actie van de Spaanse justitie geeft de indruk dat de staat onder de lobbydruk van de bontindustrie genoeg heeft van de grote impact die beide organisaties hebben op de Spaanse samenleving.

IgualdadAnimal en Equanimal publiceren geregeld undercover onderzoeken, hebben met open rescues inmiddeld tientallen dieren gered en promoten een diervriendelijk leven. Hun onderzoeksresultaten en acties komen regelmatig groot in het nieuws en de Spaanse dierenbevrijdingsbeweging is de afgelopen jaren explosief gegroeid.

De spaanse activisten verdienen al onze steun! Morgen is er een internationale dag van solidariteit met de Spaanse gevangenen.

Meer info over de gevangenen:  http://www.animalequality.net/

Meer info over het undercover onderzoek naar de Spaanse bontindustrie:  http://www.pielesasesinato.com/

Onze website komt heel binnenkort online, dus houdt het in de gaten!:  http://svat.nl/

- E-Mail: svat@riseup.net Website: http://svat.nl/
 

No comments: