Wednesday, June 8, 2011

Begin Toespraak.Video Deel 3.7 juni GVB de hele dag in staking


Op dinsdag 7 juni 2011 zullen er in Amsterdam de hele dag geen trams, bussen en metro's rijden. De werknemers van het Gemeentelijk Vervoer Bedrijf staken dan tegen de door het kabinet voorgestane bezuinigingsmaatregelen. Een dag later wordt er in Den Haag gestaakt en op donderdag 9 juni in Rotterdam.

Tijdens de staking houden de GVB-ers vanaf 10.30 uur een manifestatie voor de Stopera. Ze zullen o.a. aan wethouder Wiebes hun eisen kenbaar maken. Op de manifestatie zullen ook delegaties van andere sectoren die met bezuinigingen worden bedreigd aanwezig zijn. Het platform Red het OV Amsterdam roept maatschappelijke organisaties, politieke partijen, organisaties van studenten, ouderen, reizigers, kortom alle Amsterdammers op om naar deze manifestatie te komen om de steun aan de GVB-ers te laten blijken.

Het Platform Red het OV Amsterdam deelt van tevoren deze flyer uit.

De staking van het Amsterdamse openbaar vervoer op vrijdag 13 mei 2011 tijdens de ochtendspits was een groot succes. Tot half negen reed er geen tram, bus of metro. Bij de reizigers was over het algemeen begrip voor de actie. Door het platform Red het OV werden zowel de dag ervoor als tijdens de staking duizenden flyers uitgedeeld bij verschillende stations. Bij één van de garages verklaarde een delegatie van Amsterdamse studenten zich solidair

Het Platform Red het OV Amsterdam zal de acties van het GVB personeel op allerlei manieren ondersteunen. Wilt u mee doen met de strijd voor het behoud van goed en betaalbaar OV neem dan contact met ons op. E-mail: redhetov@gmail.com.

No comments: