Wednesday, December 29, 2010

Stad Gent wil zo snel mogelijk gekraakte huisjes ontruimen - sign petition !

Op maandag 27 december 2010 kraakten jongeren enkele leegstaande citéhuisjes in de Spitaalpoortstraat in Gent. Met deze aktie wilden ze enerzijds het woonbeleid aanklagen en anderzijds ook een concrete opvang bieden aan mensen die nu dakloos zijn. Inmiddels zijn de eerste ex-daklozen ingetrokken en komt het leven stilaan terug op gang in de huisjes.

In de nacht van 27/12/2010 zijn er 7 leegstaande panden gekraakt in de Spitaalpoortstraat aan de Dampoort in Sint-Amandsberg ( Gent ) teneinde er daklozen te huisvesten.

Via de media hebben we echter vernomen dat Stad Gent zo snel mogelijk wil beslissen om tot een ontruiming over te gaan. Wij richten deze petitie dan ook tot alle Gentse politici: stem tegen een mogelijke ontruiming van deze huisjes! De huisjes zullen pas in 2011 verkocht worden en dit betekent dat ze nog zeker enkele maanden leeg zullen staan, tot de verkoop is afgerond en de akte verleden is. Wij willen geen ontruiming voor leegstand, zeker niet als hiermee mensen opnieuw dakloos worden!

Teken daarom alsjeblieft de petitie die je vindt via deze link:  http://www.ipetitions.com/petition/spitaalpoortstraatgent/

No comments: