Friday, December 10, 2010

Demonstratie tegen bezuinigingen op Hoger Onderwijs NU. Dam Plein. Amsterdam

Amsterdamse en Leidse studenten en docenten roepen iedereen met een hart voor onderwijs op, om op vrijdag 10 december te komen demonstreren op de Dam in Amsterdam.

Het kabinet is van plan de grootste bezuiniging op het Hoger Onderwijs sinds de jaren '80 te laten plaatsvinden. Dat mag en laten wij niet gebeuren! Onderwijs is het fundament van Nederland kennisland, studenten zijn de aanjager van onze economie. Al jarenlang is er te weinig geld voor onderwijs. Nog ergere bezuinigingen zijn onacceptabel!

Wat is de regering van plan?
• 5.000 collegegeld bij meer dan één jaar uitloop. Ongeacht de reden! Dus ook ziekte, handicap of studieswitch wordt bestraft.
• 3.000 euro boete voor de onderwijsinstelling voor iedere langstudeerder. Effect: verloedering van kwaliteit en mogelijke diplomafraude.
• Einde studiefinanciering voor de masterfase. Alleen lenen nog mogelijk.

Waarom nu demonstreren?
Bonden hebben lang gepraat met het ministerie, maar er wordt niet goed geluisterd. Bovendien wordt ook in andere steden op 10 december gedemonstreerd.

Waarom protesteren we?
• VOOR stevige investeringen in het Hoger Onderwijs
• TEGEN onverantwoorde bezuinigingen op Hoger Onderwijs

Wanneer? 10 december, 13 uur
Waar? De Dam, Amsterdam
Wie? Iedereen met een hart voor onderwijs: scholieren, studenten, docenten, ook uit het MBO (!), uit Amsterdam en Leiden.

Meer informatie op www.asva.nl en meld je daar aan op het Facebook evenement.

  lees meer...

No comments: