Monday, December 13, 2010

Comité SOS.5000 Studentenprotest.Video 3de deel.


See also
5000 Studenten Protestieren in Amsterdam - video. deel 1 
Video jij kann hier zien: 
 http://ourmediaindymedia.blogspot.com/2010/12/5000-studenten-protestieren-in.html 

Docenten Voor Studenten.video 2de deel 
Hier Jij kan zien tweede deel video van de studenten protest. Verspreid AUB! 
 http://ourmediaindymedia.blogspot.com/2010/12/docenten-voor-studentenstudentenprotest.html 
...more parts would follow. 

Studentenprotest in Amsterdam
ASB - 12.12.2010 00:48 

Vrijdagmiddag 10 December verzamelden zich meer dan 4000 studenten in Amsterdam, Utrecht en Nijmegen om te demonstreren tegen de bezuinigingen en maatregelen in het onderwijs. Deze aanvallen op ons als arbeiders en arbeiders-in-spe door dit werkgeverskabinet bij uitstek mogen we dan ook niet tolereren en vragen om verzet. 


Vrijdagmiddag 10 December verzamelden zich meer dan 4000 studenten in Amsterdam, Utrecht en Nijmegen om te demonstreren tegen de bezuinigingen en maatregelen in het onderwijs. Deze aanvallen op ons als arbeiders en arbeiders-in-spe door dit werkgeverskabinet bij uitstek mogen we dan ook niet tolereren en vragen om verzet. 

Enkele leden van de ASB waren aanwezig in Amsterdam en Utrecht waar ze door middel van een flyer opriepen tot een navolging van de directe acties van mede-studenten in Groot-Britannie, Italie, Frankrijk en Griekenland en het in eigen hand houden van de strijd. De aanwezige politici, zoals Tanja Jadnanansing (PvdA), Jesse Klaver (GroenLinks), Jasper van Dijk (SP) en Emile Roemer (SP) zijn onze bondgenoten niet. Voor hen is dit soort strijd slechts een mogelijkheid om stemmen te winnen en zichzelf te profileren. Als ze eenmaal deel gaan uitmaken van het kabinet doen ze net zo hard mee aan de bezuinigingen en maatregelen gericht tegen onze klasse. 

De demonstratie begon als een stilstaande manifestatie met sprekers, onderbroken door een DJ. Hierdoor had de demonstratie in het begin meer weg van een straatfeestje met een maar half-serieus karakter waarbij de aanwezige studenten tot toeschouwer bij hun eigen demonstratie werden gemaakt. Dat de organisatie van de demonstratie, de Amsterdamse studentenbond ASVA, uitgerekend Anne-Wil Lucas van de VVD had uitgenodigd om te spreken is tekenend. Protest is blijkbaar prima maar moet dan wel binnen de lijntjes van het verstikkende poldermodel blijven. Dat wij als studenten degenen die ons aan alle kanten laten bloeden niks te zeggen hebben bleek dan ook uit het overdonderende gejoel en wat rondvliegend fruit dat de VVD-spreekster ten deel viel. Kreten als "VVD, weg ermee" en "Oprutte" waren alom tegenwoordig. 

Toen eenmaal de keuze werd gemaakt om alsnog te gaan lopen merkte men gelijk dat de sfeer veranderde en mensen zich iets assertiever en actiever opstelden. Zo nu en dan werd de leuzen kracht bijgezet door middel van los vuurwerk wat vaak met gejuich ontvangen werd, wat het geheel bij vlagen een militanter karakter gaf. Toen de demonstratie echter bij het maagdenhuis aankwam en enkele tientallen studenten overgingen tot een bezettings-poging bleek toch dat het passieve karakter van de eerste helft van de demonstratie haar uitwerking had. De poging om bij het maagdenhuis te geraken slaagde dan ook niet. Dit terwijl het maagdenhuis niet alleen een traditioneel bezettingsobject is, maar dat een bezetting duidelijk maakt dat wij als studenten heel goed in staat zijn om de touwtjes in eigen handen te nemen. Door middel van directe actie laten we ons niet leiden door politici en bureaucraten maar laten we zien dat het genoeg is geweest. Dat de Universiteit van Amsterdam niet achter de maatregelen van het kabinet staat is niet relevant in dit geval. Een bezetting laat studenten zelf druk op de ketel zetten in tegenstelling tot een rondje rond de kerk wat Minister Van Bijsterveldt zelf al typeerde als zinloos. 

Het is dan ook aan ons, als studenten en arbeiders zelf, om deze strijd te winnen. Niemand kan dit gevecht voor ons winnen, dat kunnen we alleen zelf. Als we gezamelijk laten zien dat we het de bazen en regenten in Den Haag heel erg lastig kunnen maken kunnen we een halt aan deze maatregelen afdwingen. 

Organiseer! Bezet! Staak! 
De strijd gaat door! 

- E-Mail: contact[at]anarcho-syndicalisme[punt]nl  Website: http://www.anarcho-syndicalisme.nl/wordpress/?p=442 


Spirit Of Squatters Collective 
Spirit Of Squatters Collective 


Spirit Of Squatters Collective : This is solidarity action (like most of our videos). The solidarity is stronger when it is seen by as many people as possible.So...Please use it ! Pass this info to everybody who could be interested !!! 
Feel free to embed,link it,send it,screen it etc. Use it=don't loose it. Reclaim the media with us ! 

... So get inspired. TOGETHER WE ARE STRONGER !!! 
 http://www.youtube.com/user/spiritofsquatters 
Spirit Of Squatters Collective is always trying to report and support good things what are happening around us. We trying at least one time a week show You some news. Our goal is to do it daily but 1st we can not be everywhere and 2nd We don't have enough time mainly to edit ( there are many projects waiting for their time...) That's why we waiting for You to help us support good things with our video channel and with creating independent media. 

and that's few words from our pages: 
With our activities we want to make this world a better place.Reclaim the media with us.Feel free to use our videos.Now all up to you !!!Real life is beginning when you turn off the tv, computer. See you on the streets in actions !!! 
If You think its important and good what we are doing You can donate what can help us to find more time to improve our activity. Click here: 
 http://ourmediaindymedia.blogspot.com 
OR EVEN BETTER YOU CAN OFFER US WORK.Thanks !!! 

WATCH! 
READ! 
THINK! 
REALIZE! 
TALK! 
COMMUNICATE! 
LISTEN! 
DEFEND! 
DESTROY! 
CREATE! 
CHANGE! 
GET INSPIRED! 
RECLAIM MEDIA WITH US! 
JOIN US! 
FIGHT FOR YOUR RIGHTS! 
LOVE !!! 
SQUAT!

No comments: