Thursday, December 30, 2010

spandoek: "Regering krijg de Tering"

"Regering Krijg de Tering!" Een groot spandoek met deze lekker bekkende kreet hangt al ongeveer een maand als kerstboodschap aan onze gevel. Om iedereen een solidair en strijdbaar 2011 met veel verzet tegen de huidige rechtse regering toe te wensen zetten we nu ook maar een foto met bijbehorend statement op indymedia.
Afbraak van de zorg, xenofobie, verkloten van het klimaat, kraakverbod. Het is slechts een kleine greep uit de rechtse hobby's van kabinet. Er wordt dan ook aan alle kanten gemord. Kunstenaars en artiesten willen hun subsidie houden, studenten gaan de straat op voor het behoud van mogelijkheid om te studeren zonder een torenhoge schuld te krijgen, mensen begaan met het milieu zoeken uit het lood geslagen naar een nieuwe strategie, ouders zonder dubbele topbaan hebben geen geld meer om op de kleintjes te letten, Marokkanen raken gefrustreerd omdat zij nu officieel zijn uitgeroepen tot zondebok, postbodes durven tenminste nog te staken, krakers in onzekerheid kraken door, migranten duiken onder en de hard werkende 'gewone' man (m/v) gaat langzaam ten onder aan werkstress.

Nu is het alleen nog wachten op samenwerking tussen al die groepen. Dus geen aparte demo voor elke groep die op komt voor zijn rechten, maar grote gezamenlijke protesten, acties en stakingen. Dat is de enige manier om niet tegen elkaar uitgespeeld te worden en duidelijk te maken dat we niet gepaaid willen worden met een procentje minder eraf, een baantje erbij of een paar uitzondering voor een aantal schrijnende gevallen. De regering moet weg en haar beleid gestopt.

We willen ook benadrukken dat het probleem breder is dan de huidige regering met Rutte, Verhagen en Wilders. De vorige regering was niet veel beter. Ook toen was economische groei en bedrijfswinst het hoogste doel en ging dit ten kosten van een sociale samenleving, het milieu en vooral van grote delen van de wereld die zich dood zwoegen om Nederland van goedkope grondstoffen en goederen te voorzien. Ook toen was er al een meedogenloos beleid tegen migranten die op volkomen terecht en begrijpelijk in het kielzog van het vrije verkeer van geld en goederen proberen in de Europese Unie een beter leven te bouwen.
En als de PvdA weer in een volgend kabinet zou zitten dan is het maar zeer de vraag of zij kraken weer zullen toestaan, de racende automobilist weer durft in te dammen en durft op te komen voor solidariteit en mensen aan de onderkant van de samenleving. Zelfs voor GroenLinks en de SP zijn economische groei en het in stand houden van het huidige financiële systeem heilig.

We zullen zelf moeten knokken voor een leefbare maatschappij met toekomst. Organiseer jezelf, je buurt en je werk en bouw aan een alternatieve samenleving waar niet alleen ons welzijn centraal staat, maar ook dat van mensen op andere werelddelen en toekomstige generaties. Laat 1000 kelen loeien: "Regering krijg de tering!"

De Wolvin, Brouwersgracht te Amsterdam

BinnenPret (Amsterdam)schreeuwt al tijdje hetzelfde!

Website: http://www.xs4all.nl/~binnenpr/

No comments: